Kisvárda Master Good

2020.12.15. 07:47

Végre már nyerni kell, nem vitás

Kedden az Újpestet fogadják a kisvárdaiak, akik a hagyományoknak megfelelően ismét segítettek a rászorulóknak.

KM

Rubus Tamás (b), Révészné Pázmán Andrea és Lucas

Fotó: kisvardafc.hu / Ombodi Tamás

Erre mondhatjuk, hogy erőltetett menet. Szombaton a Honvéd ellen gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda Master Good élvonalbeli focicsapata. Lucasék kedden az Újpestet fogadják, pénteken pedig Székesfehérváron vizitálnak. A játékkal nem volt igazán probléma, mindössze a gól hiányzott, de az nagyon.

Pozitív volt a hozzáállás

– Úgy vélem, játékban nem voltak problémáink, a helyzeteket is megteremtettük, ezek kihasználásával volt gondunk, miként a korábbi két mérkőzésünkön – kezdte visszapillantását a szombati döntetlenre Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

– Bízunk benne, hogy ez majd változni fog keddre. A pályán a meccs után mindig összeállunk és beszélek röviden.

Megdicsértem a játékosokat, mert igen pozitív volt a hozzáállás mindenki részéről. Elmondtam, hogy senki ne lógassa a fejét, mert iksz lett. Jól játszottunk, a helyzetek megvoltak, gond akkor lenne, ha nem lettek volna lehetőségek.

Nem sok idő maradt felkészülni a keddi meccsre, amelyen az Újpest lesz a vendég. A lilák nem szerepelnek túl fényesen, jelenleg a tizedik helyen állnak. Legutóbb otthon kaptak ki a Puskás Akadémiától, a tabella alsó negyedéből nyilván menekülő csapat pedig sebzett vadként veszélyes lehet.

Csak frissítésre volt idő

– Az idő rövidsége miatt igazából csak frissíteni tudtunk a keddi meccsre, egy kicsit taktikáztunk – tért rá a következő fellépésre Supka Attila. – Bízom benne, hogy tudjuk, mik a legfontosabbak ahhoz, hogy a három pont itthon maradjon. Amennyiben ez meglesz, akkor szerintem jó fél szezont tudunk zárni.

– Ami a sebzett vadas hasonlatát illeti, én erre azt szoktam mondani, hogy a sebzett vadat könnyebb levadászni. Úgy vélem, a Honvéd is hasonló helyzetben volt, és nagy dolognak tartom, hogy Kisvárdára úgy jönnek csapatok, hogy beállnak védekezni. Ez azt jelenti, hogy tartanak tőlünk. A Honvéd is beállt hét védekező játékossal és három támadóval, egyértelműen csak az egy pontért jött. Kedden az utolsó momentumok, a befejezések lesznek a fontosak. Akkor kell majd úgy koncentrálni, hogy annak győzelem legyen a vége – így Supka Attila.

Rengeteg adomány

A keddi edzés után külön­programja volt a csapatkapitány Lucasnak és egyik helyettesének, Rubus Tamásnak. A klubnál hagyomány, hogy az első csapat játékosai, a szakmai stáb tagjai és a közvetlen munkatársak segítenek a rászorulókon.

A Várda Labdarúgó Akadémián és a Várda Labdarúgó Kft. dolgozói körében meghirdetett akcióban tartós élelmiszerrel, ruhákkal, játékokkal járulhattak ahhoz hozzá, hogy több száz kisvárdai és Kisvárda környéki rászoruló családnak legyen szép vagy legalábbis szebb a karácsonya.

A dolgozók akciójában is rengeteg adomány gyűlt össze, de az összes felajánlott termék nagy részét az élvonalbeli csapat tagjainak pénzbeli adakozásából vásárolták meg.

Az rengeteg adományt hétfőn juttatták el a kisvárdai Család- és Gyermekjóléti Központba. Többen nemcsak pénzzel járultak hozzá az adományok beszerzéséhez, hanem külön is vittek ruhát, könyvet, játékot és élelmiszert. A játékosok örömmel nyújtották át az adományokat Révészné Pázmán Andrea intézményvezetőnek, aki kollégáival együtt még karácsony előtt eljuttatja a kétszázötven rászorulónak a bőséges élelmiszercsomagot és az ajándékokat.

KM


Labdarúgás

NB I., 15. forduló. Kedd.

Kisvárda Master Good–Újpest FC. Várkerti Stadion, 18.

Kisvárda Master Good. Minca – Melnyik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz – Navrátil, Bumba, Sassá – Camaj.

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 20.15

Szerda

Budapest Honvéd–Diósgyőr 18

ZTE– MTK Budapest 18

Budafok–Mezőkövesd 20.15

Paks–Ferencváros 20.15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában