Hübner Nyíregyháza BS

2021.01.15. 09:42

Nyíregyháza megrendezné a döntőt

A Blue Sharks a Cegléd elleni sikerével jutott a legjobb négy közé.

MK

A Cegléden is túljutott a nyíregyházi csapat

Fotó: Fotó: KM-archív / Dodó Ferenc

A Hübner Nyíregyháza BS-re szerda este kötelező feladat várt. A Cápák az erős, de mégiscsak egy osztállyal lejjebb szereplő Cegléddel találkoztak a Hepp-kupa negyeddöntőjében, és nem is remegtek meg a kezek a nagy lehetőségtől. Bus Ivánék jól kezdtek, majd a második negyed elején nagyot zárkózva egyenlített a vendéglátó, de már a nagyszünetre is megnyugtató előnnyel vonulhatott a nyíregyházi csapat, amely 89–53-re győzött.

Felőrölték az ellenfelet

– Azt kértem a fiúktól, hogy vegyük komolyan a mérkőzést és figyeljünk oda a védekezésre, ami megvalósult, hiszen ötvenhárom pontot kaptunk idegenben, ami nagyon jónak számít – értékelte a találkozót Siska János vezetőedző.

Rotáltam a csapatot, hogy mindenki játsszon és pihentek legyünk, csak benne van a lábakban a pécsi nagy utazás.

– A második negyed elején kicsit feljöttek, de a félidő vége felé visszacseréltem a kezdőket, hirtelen elmentünk tizenhárommal. A harmadik negyedet már egyértelműen mi irányítottuk, nem volt kérdés, ki nyeri meg a mérkőzést. Látszott, hogy egyre jobban fáradtak, már nem mentek be a dobásaik, a negyedik negyedben aztán már csak kilenc pontot dobtak, ekkor mutatkozott meg leginkább, hogy milyen különbség van a két csapat között. Jó kis hajtós, nagy iramú meccs volt. Örülök neki, hogy mind a tizenkét játékosomat pályára küldhettem, és örülünk a továbbjutásnak.

Egy hónap múlva finálé

A Cápák 2017, 2018 és 2019 után jutottak újra a négyes döntőbe. A negyedik finálé azért lehet különleges, mert a nyíregyháziak szívesen megrendeznék a versenynaptár szerint február 13–14-re kiírt eseményt.

A négy között a Blue Sharks mellett már biztosan ott van a BKG is, az Újpest–Vásárhely és a TF-Budapest–Pápa negyeddöntőt jövő kedden játsszák le.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában