Fatum-Nyíregyháza

2021.01.29. 10:12

Újra élvezhetik a játékot a Fatum játékosai

A Fatum-Nyíregyháza hosszú szünet után két meccset is játszik három napon belül.

MK

A nyíregyháziak örülnek, hogy végre tétmeccseken bizonyíthatnak

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

Véget ért a Fatum-Nyíregyháza több mint egy hónapos szünete, ugyanis a december 22-ei, Vasas elleni siker után pénteken Balatonfüreden a Szent Benedek, vasárnap pedig Budapesten az UTE vendégeként játszik bajnoki mérkőzést. A csapat persze a mögöttünk hagyott hetekben sem lazsált, sőt, még keményebben edzett, mint ahogy a normál meccs­időszakban szokott, így érthető, hogy a lányok várják már a munka élvezetesebb részét, a tétmérkőzéseket.

– Amikor a játékosok napi kettőt edzenek, akkor a mérkőzéseken kiélvezhetik a munka eredményét – kezdte a felvezetést Németh Szabolcs vezetőedző. – Végre elérkeztünk ehhez az időszakhoz is, hirtelen két lehetőség is adódik a bizonyításra. A csapat jó állapotban van, minőségi munkát tudunk végezni nap mint nap, ezért is bizakodó vagyok a hétvégével kapcsolatban.

Hullámzó formában

Az újonc Szent Benedek Röplabda Akadémia a tabella hetedik, az UTE az ötödik helyéről várja a Fatum elleni összecsapását. A két csapatban közös, hogy korábban 3:0-ra kikaptak Nyíregyházán, de a közelmúltra sem szívesen emlékezhetnek az együttesek, ugyanis az elmúlt napokban mindkettő vereséget szenvedett a téli szünetre még nyeretlenül vonuló DVTK-tól.

– A DVTK az utolsó helyen áll, de nem akart a pofozógép szerepében maradni, ezért igazolt játékosokat – mondta a tréner. – Jobb lett a játéka, mint korábban, így a Szent Benedek elleni győzelme talán nem meglepetés. A balatonfürediek is igazoltak egy új négyes ütőt, nem tudjuk, hogy játszik-e már ellenünk. Papíron könnyebb ellenfél, mint az Újpest, de a mérkőzés csak akkor lehet könnyű, ha százszázalékosan koncentrálunk, és azt a röplabdát visszük a pályára, amire képesek vagyunk.

– Az Újpest legyőzése meglepőbb, főleg azok után, hogy az UTE megszorongatta a Vasast, öt meccslabdája volt a három egyes győzelemhez, végül azonban öt szettben kikapott – tért át Németh Szabolcs a vasárnapi ellenfélre.

Budapesten a kupadöntő

– Náluk viszont információim szerint betegséggel küzd a kezdő feladójuk – tette hozzá az edző.

Mindenesetre mi a teljes keretük ellen készülünk, végre egymásnak feszülhetünk, mert a legutóbbi, nyíregyházi mérkőzésre hat játékossal tudtak eljönni, így nem volt kiegyenlített a küzdelem.

– A Vasas és a DVTK elleni meccsük alapján hullámzó formában vannak. Játszottak egy nagyon jót, majd egy kevésbé jót, ha a tendenciát követjük, akkor ellenünk jól fognak szerepelni. Fel kell rá készülnünk, hogy kemény ellenállásba ütközünk, de mi még keményebb ellenállásra késztetjük őket.

További információ, ami remélhetőleg a Fatum-Nyíregyházát is érinti majd a későbbiekben: a Magyar Röplabda Szövetség bejelentette, hogy a női Magyar Kupa négyes döntőt a budapesti Ludovika Arénában rendezi. Március 13-án a két elődöntőt, másnap a finálét bonyolítják le.

MK


Röplabda

A női Extraliga állása

1. Békéscsaba 12 11 1 34:9 31

2. Nyíregyháza 11 10 1 31:8 30

3. Vasas 12 8 4 28:16 24

4. Kaposvár 11 7 4 25:15 22

5. UTE 11 4 7 18:22 14

6. MTK 12 2 10 10:31 6

7. Szent Benedek 11 2 9 9:29 6

8. DVTK 12 2 10 8:33 5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában