Fatum-Nyíregyháza

2021.02.23. 09:44

Élvezték, hogy pályán vannak

A Fatum-Nyíregyháza jó játékkal kezdte meg a negyeddöntőt.

MK

Ralitsa Vaszileváék csütörtökön folytatják a párharcot

Fotó: Pusztai Sándor

Nagyjából az első játszma 15:15-ös állásáig volt szoros a Fatum-Nyíregyháza és a DVTK vasárnapi negyeddöntős mérkőzése. Németh Szabolcs, az alapszakaszgyőztes nyíregyházi gárda vezetőedzője időt kért akkor, csapata onnantól szárnyalt és magabiztosan, szettveszteség nélkül húzta be az első találkozót.

Sima meccsből is lehet tanulni

– Ezek az időkérések általában csak arról szólnak, hogy a játékosokat egy-két dologra figyelmeztessük – fogalmazott Németh Szabolcs vezetőedző. – A lányok tudják a dolgukat, de mi azért vagyunk a pálya szélén, hogy ha szükséges, akkor felhívjuk a figyelmüket például egy apróbb kommunikációs hibára, illetve akkor volt a sérülés is, ami elég csúnyán nézett ki, és megfogta a csapatot. Ebből az állapotból akartam kizökkenteni őket, de egy percig nem volt a fejemben, hogy elveszíthetjük a szettet. Megvan a két csapat között a különbség, hogyha egy ideig fej fej mellett haladnak, akkor is sebességet tudunk váltani. Utána szépen beindult az, amit elképzeltünk, és nagyobb különbséget alakítottunk ki. Azt láttam, hogy bárki lépett pályára, élvezte a játékot.

A nyíregyházi gárda látványosan röplabdázott, de edzője még nem nevezné ezt a rájátszásformának.

– Elkezdtünk abba kerülni, de még nem teljesen az, nekünk március közepére, a Magyar Kupa négyes döntőjére kell a csúcsformát időzíteni, amit egy hónapon keresztül szeretnénk tartani. Sokat lehet tanulni ezekből a mérkőzésekből is, például hogy az elejétől a végéig megtartsuk a koncentrációt. Meg is követeljük, hogy mindig a maximumra törekedjenek – tette hozzá a tréner.

Az Újpest ellen kupáznak

A párharc következő mérkőzését csütörtökön rendezik Miskolcon, a harmadikat – remélhetőleg az utolsót – vasárnap Nyíregyházán.

A napokban eldőlt az is, hogy a Fatum az Újpesttel találkozik a Magyar Kupa március 13-i elődöntőjében, ha azt a mérkőzést megnyeri, akkor a Békéscsaba–Kaposvár párosítás győztesével játszhat a másnapi fináléban.

MK


Negyeddöntő

Az 1. mérkőzések eredménye

Kaposvár–MTK 3:0 (8, 23, 15)

Vasas–UTE 3:2 (-20, 13, -17, 32, 11)

Békéscsaba–Szent Benedek 3:0 (19, 20, 22)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában