NB III

2021.02.27. 08:07

Felkészülten várják a folytatást

A Kisvárda II. és a Sényő is nehéz mérkőzéssel kezdi meg a tavaszt.

MK

20201101 Sényő NB III. Keleti csoport 16. forduló férfi labdarúgó mérkőzés SÉNYŐ-CARNIFEX FC - KISVÁRDA MASTER GOOD II.. Fotó: Sipeki Péter SP Kelet Magyarország

Forrás: KM-archív

Fotó: Sipeki Péter

A közel három hónapos szünet után vasárnap folytatódnak a harmad­osztályú bajnokság küzdelmei. Megyénk mindkét csapatára idegenbeli mérkőzés vár: a 7. helyen telelő Sényő-Carnifex FC a sereghajtó Mezőkövesd II.-höz utazik, a 9. Kisvárda II. a második Jászberényhez látogat.

Visszajátszók nélkül is erősek

– A Jászberény tabellán elfoglalt helye mutatja a játéka erejét – vezette fel a találkozót Kocsis János, a Kisvárda II. edzője. – Olyan hírek jutottak el hozzánk, hogy voltak távozói és akadtak gondjai a felkészülés végén, de pont emiatt veszélyes és kiszámíthatatlan ellenfél, ezért csak a saját dolgainkkal foglalkozunk. Jó felkészülés van mögöttünk, minden lehetőség adott volt, hogy elvégezzük a tervezett munkát. A keretünk annyit erősödött az együtt eltöltött nyolc hónap alatt, és az új igazolások által is, hogy ha éppen nincs visszajátszó az első csapatból, akkor sem kell megijednünk senkitől. Nyugodtan és felkészülten várhatjuk az első fordulót.

A Sényő augusztusban 5–0-ra győzte le a kövesdieket, ám vasárnap várhatóan egy jóval erősebb csapattal állnak ki, mint akkor. Segítségükre van, hogy az NB I.-es együttesük pénteken lépett pályára, így nyugodtan kihasználhatják az öt visszajátszó adta lehetőséget.

– Alapoztunk hat hetet, játszottunk nyolc felkészülési mérkőzést, edzettünk bőven, szóval várjuk az első tétmeccset – fogalmazott Imrő László, a sényői edzőpáros tagja.

Minél több pontot szereznének

– Az első három-négy mérkőzésünk nem lesz egyszerű, de ezeken is minél több pontot szeretnénk szerezni. Aktuális ellenfelünk a hírek alapján mindenképpen szeretné, hogy a következő szezonban is a harmadosztályban induljon a második csapat, ezért megerősített Mezőkövesd II.-re készülünk, amiben nem csak a fiatalok kapnak szerepet. Mint mondtam, a fiúk nagyon várják már az első tétmérkőzést, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból – tette hozzá az edző.


Labdarúgás: NB III. Keleti csoport, 22. forduló, vasárnap

Mezőkövesd II.–Sényő, Mezőkövesd, 14. Jászberény–Kisvárda II., Jászberény, 14. További mérkőzések: Putnok–Salgótarján, Tállya–Tiszafüred, Hatvan–Balassagyarmat, Füzesgyarmat–Tiszakécske, Gyöngyös–Cegléd, DVTK II.–Sajóbábony, DVSC II.–Tiszaújváros, BVSC-Zugló–Eger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában