Fatum-Nyíregyháza

2021.02.25. 09:17

Magukra figyelnek

A Fatum-Nyíregyháza a csütörtöki, idegenbeli meccsen növelheti előnyét az Extraliga negyeddöntőjében.

MK

Pintér Andreáék 1–0-s előnyben

Fotó: Pusztai Sándor

Az alapszakaszban nyújtott játéka és a negyeddöntő első meccsén szerzett tapasztalatok alapján a Fatum-Nyíregyháza szurkolóinak nem kell félteniük kedvenc csapatukat a DVTK elleni párharc második meccsén.

Több lábon áll a csapat

Mint ismert, Tóth Fruzsináék remek röplabdázással kezdték meg a rájátszást múlt vasárnap. A Fatum úgy nyert 3:0-ra, hogy senkit nem kellett túljátszani, sőt mindenki lehetőséget kapott és élt is a bizalommal, hiszen összesen tíz pontszerzője volt a csapatnak, az pedig még jobban mutatja a sokoldalúságot, hogy öten szereztek tíz pont körül.

Ahogy azt Németh Szabolcs vezetőedző többször nyilatkozta már, ebben a párharcban az az elsődleges, hogy együttese a lehető legjobb formába kerüljön az elkövetkezendő, vélhetően nehezebb feladatok előtt.

Nem nézik le az ellenfelet

Pintér Andreáék 1–0-s előnyben | Fotó: Pusztai Sándor

– Továbbra is a saját játékunk stabilizálása a cél. Szeretnénk mindent tökéletesíteni, mire odaérünk a kupadöntőre. Nem lebecsülve a Diósgyőr képességeit és nem elbízva magunkat – mert minden mérkőzésre felkészülünk –, de a saját játékunk finomításán van a hangsúly, nem az ellenfélen. A későbbiekre kell elérnünk azt a szintet, hogy a mi röplabdánkkal már csak minimálisan kelljen foglalkozni és nagyobb energiát fektethessünk az ellenfél analizálására – mondta el lapunknak a tréner.

Az első mérkőzésen súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett Pene Mojca, a DVTK egyik legjobbja. A szlovén játékos állapotáról nincs pontos információnk, de Németh Szabolcs úgy véli, szinte biztos, hogy nem játszik csütörtökön, hiszen mint azt a miskolciak többször mondták, nekik is később lesz nagy feladatuk: kiharcolni a bennmaradást.

Jó hír, hogy a nyíregyháziaknál mindenki egészséges, jó formában várhatják a második meccset. A találkozó harmadik, remélhetőleg utolsó összecsapását vasárnap rendezik Nyíregyházán.

Az Extraliga negyeddöntőjének eddigi mérkőzésein nem született meglepetés: a Békéscsaba, a Kaposvár és a Vasas is előnyből várja a folytatást.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában