megyei I.

2021.02.05. 09:55

Szomszédvári rangadóval indul a forduló a megyeiben

A megyei I. osztályú bajnokság következő fordulójában közvetlen riválisok csatáznak egymással.

BB

A fehér felsős Újfehértó Nyírmeggyesre látogat, míg a fekete dresszes Nagyecsed a Tarpa vendége lesz

Fotó: Pusztai Sándor

Az elmúlt hétvégén az őszről elhalasztott 13. fordulóval folytatódott a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság, akkor hét párosításban is műfüves pályán játszottak a csapatok, egyedül a Nagyhalász–Nyírmeggyes találkozót rendezték füves játéktéren.

Izgalmas párosítások

Ezen a héten már pénteken elkezdődik a forduló, mégpedig szomszédvári rangadóval, a listavezető Tarpa a dobogó alsó fokán posztoló Nagyecsedet fogadja. Szombaton három találkozót rendeznek, a hét utolsó napjára pedig négy mérkőzés marad. A forduló talán legegyértelműbbnek tűnő mérkőzésén a tavaszt győzelemmel indító Vásárosnamény az újabb vereségével egyre reménytelenebb helyzetbe sodródó Kemecsét fogadja a tarpai műfüvesen.

A középmezőnyben izgalmas mérkőzéseket rendeznek. Három párosításban is olyan csapatok találkoznak, amelyek közvetlenül egymás mellett helyezkednek el a tabellán. A negyedik helyezett Nyírgyulaj az ötödik helyen álló Mátészalkát fogadja, a két gárda között mindössze egy pont a differencia, vendégsiker esetén helyet cserélnének a tabellán, ha azonban a hazaiak sikerével ér véget a találkozó, és a Nagyecsed is „megfázik” Tarpán, akkor Lukács Tibor alakulata máris a dobogón találja magát. Szintén egy helyezés és egyetlen pont választja el egymástól a Csengert és a Nagyhalászt, az Újfehértó és a Nyírmeggyes is egymást követik a tabellán, itt azonban Piskóti Zsolt csapata eddig öt ponttal többet gyűjtött vendéglátójánál.

Az alsóházban a tavaszt döntetlennel kezdő Mándok a Fehérgyarmatot látja vendégül, hazai siker esetén Dancs Attila gárdája eltávolodhatna a veszélyes zónától.

Műfüvesen játszik a Gyulaháza

Az Ibrány az előző körben rangadót nyert Mátészalkán, Kiss Tamásék ezúttal a Baktalórántházával mérik össze erejüket. A vendégeknek alaposan fel kell kötniük a fehérneműjüket, mert ha a hazaiak elkapják a fonalat, nem sok esélyt adnak ellenfeleiknek. Ősszel a Balkánynak és az Újfehértónak egyaránt ötöt hintettek, de a Nagyecsed sem úszta meg három alatt. A győzelemmel rajtoló Gyulaháza pedig a szintén sikeres rajtot vevő Balkánnyal mérkőzik a nemrég átadott műfüves pályáján.

BB

Borítókép: A fehér felsős Újfehértó Nyírmeggyesre látogat, míg a fekete dresszes Nagyecsed a Tarpa vendége lesz | Fotó: Pusztai Sándor


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 14. forduló (kezdés: 13, ifi: 11), szakvezetői várakozások

Péntek

Tarpa (1.)–Nagyecsed (3.)

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Folytatódik sűrű, idény eleji programunk. Egy nagyon jól szervezett, kellően agresszíven játszó ellenfél látogat hozzánk pénteken. Ezért egy jó mérkőzésre számítunk, de mindent megteszünk jó sorozatunk folytatásáért.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Tudvalévő, hogy a Tarpa más szintet képvisel, amit a tabella jól meg is mutat. Nem is lehet más célunk, mint mindent megtenni egy tisztes eredmény érdekében.

Szombat

Vásárosnamény(2.)–Kemecse (16.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Reggelente első dolgom az időjárás elolvasása. Ha nem esik a hó, akkor tudom, hogy lesz edzés, ami nagyon ránk fér. Hétvégén szeretnénk megszerezni a harmincadik pontunkat, de ha több lesz, az egyszerűen nagyszerű.

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Egy nagyon jó csapattal játszunk szombaton. Különböző betegségek, sérülések hátráltatják a munkánkat, ennek ellenére mindent megteszünk egy jó eredmény eléréséért.

Nyírgyulaj (4.)–Mátészalka (5.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Fájó, de megérdemelt vereségünk után újabb rangadó vár ránk. Ha nyerni szeretnénk, akkor a teljesítményünknek és a hozzáállásunknak is javulnia kell.

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Úgy gondolom, hogy mindkét csapat igyekezni fog, hogy megszerezze idei első pontját, pontjait. Küzdelmes mérkőzésre számítok, remélem, ebből mi jövünk ki jobban.

Nyírmeggyes (8.)–Újfehértó (7.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Hétvégén számunkra egy fontos mérkőzés következik. Annak a tudatában lépünk pályára, hogy a Fehértó jól kezdte a folytatást, nekünk meg nem sikerült a nagyhalászi fellépésünk. Remélem, hogy srácok mindent meg fognak tenni, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Jól sikerült a rajtunk, ami remélem, kellő önbizalmat ad a folytatásra. Játékban arra az arcunkra lesz szükség, amit a múlt heti első fél­időben produkáltunk. Nagyon nehéz meccsre számítok, úgy gondolom, apróságok fognak dönteni az végeredményről.

Csenger (10.)–Nagyhalász (11.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Örülök annak, hogy az eltiltottjainkra hétvégén már számíthatok. Remélem, hogy a játékosok komolyan veszik a mérkőzést, bízom benne, hogy pontot vagy pontokat fogunk szerezni.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Az első meccsünk jól sikerült, nagyon várjuk a folytatást és azt, hogy pontokat szerezve ellépjünk a tabella hátsó részéről.

Vasárnap

Mándok (12.)–Fehérgyarmat (15.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre. Múlt héten a játékkal elégedett voltam, az eredménnyel viszont nem. Remélem, vasárnap eredményesek is leszünk.

Balogh Péter, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Sajnos nem úgy sikerült az első meccs, ahogy elterveztük. Javítani szeretnénk idegenben, hiszen minden pontra szükségünk van a bennmaradás érdekében.

Ibrány (6.)–Baktalórántháza (13.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen tudjuk, hogy a Bakta mindent meg fog tenni azért, hogy megnehezítse a dolgunkat, és pontot, pontokat csenjen tőlünk. Mi viszont a győzelem reményével lépünk pályára.

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Nagyon nehéz sorozat elé nézünk a következő hetekben, megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot megszerezni. Hétvégén is ennek szellemében lépünk pályára.

Gyulaháza (14.)–Balkány (9.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az elmúlt hétvégi sikerünk akkor ér valamit, ha ezúttal is győztesen tudunk lejönni a pályáról.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A múlt heti mérkőzésünkön a győzelmen kívül másnak nem örülhettünk, mert a játékunk nem olyan volt, mint amilyet vártam. A héten ezeket a hibákat kielemeztük, remélem, hogy a srácok megmutatják, hogy többre képesek, bár tudom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában