Szpari

2021.03.10. 09:53

A Szpari védője érezte, hogy jöhet a labda (videóval)

Szokol Zsolt közel öt év után szerzett újabb gólt a Spartacusban.

MK

Szokol Zsolt gyorsan felvette az NB II.-es ritmust

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Két hét híján öt évvel ezelőtt óriási gólt rúgott Szokol Zsolt a Felsőtárkány elleni NB III.-as bajnokin . A néhány nap múlva 31. életévét betöltő védőnek egészen vasárnapig az volt az utolsó találata Szpari-mezben. Az öt évvel ezelőtti gólra a látvány miatt lehet emlékezni, a múlt vasárnapinak a fontosságát kell kiemelni, hiszen a nyíregyháziak azzal nyertek Csákváron 1–0-ra.

Szokol 5 évvel ezelőtti bombagólja:

forrás: youtube

– Általában én vagyok hátul pontrúgásoknál, de néha cserélünk Márkus Attilával – beszélt Szokol Zsolt a gólját megelőző pillanatokról.

– Őt már lecserélték, ezért én mentem fel a kapu elé. A szabadrúgás előtt mondtam Fodor Ferinek, hogy menjen a hosszúra, én indulok a kapu felé. Abban bíztam, hogy lefejeli a labdát, ami így is lett, tehát számítottam rá, hogy elém kerülhet. Ballal be tudtam lőni, nagy volt az öröm, mert továbbvittük így a győzelmi sorozatot, és egyébként nem volt egy könnyű ­meccs, jó csapatot vertünk meg. Beszéltük is a fiúkkal, hogy Csákváron nem sokan fognak nyerni.

Szokol győztes találata a Csákvár otthonában:

forrás: youtube

Meg kellett harcolni a helyéért

A védő 2019 nyarán Svájcból költözött haza, a magyar futball vérkeringésébe a Sényő futballistájaként tért vissza a harmadosztályban, majd a legutóbbi, téli átigazolási időszakban szerződött a Nyíregyháza Spartacushoz, amelyet korábban öt évig erősített. A rutinos játékos a Szpari eddigi hét tavaszi meccsén végig a pályán volt.

Úgy jöttem, hogy nekem is meg kell verekednem a helyemért, az új játékosnak mindig az a dolga elsősorban, hogy bizonyítson és kiharcolja a helyét a kezdőcsapatban

– szögezte le Zsolt.

– Az első egy-két hétben és az első felkészülési mérkőzésen még éreztem, hogy gyorsítani kell a játékomon, mert kicsit kényelmesebb voltam, de utána nem volt probléma, gyorsan fel tudtam venni a ritmust.

Szokol Zsolttal a soraiban szárnyal a Szpari. Gálhidi György együttese ötmérkőzéses győzelmi sorozatban van, és a tavasszal lejátszott hét meccsén összesen két gólt kapott.

Jó közösség alakult

– Az első fordulóban döntetlent játszottunk, majd kikaptunk Dorogon, ezek után valamilyen szinten meglepetés, hogy most ilyen jól megy a csapatnak. Azt gondolom, a védekezés akkor is jól működött, de a támadójáték még akadozott, azóta viszont fejlődtünk ebben is, rendre több gólt szerzünk az ellenfélnél. Mindennek a sok gyakorlás az alapja, a mester nagy hangsúlyt fektet a taktikára.

Ki kell emelni, hogy egyre inkább együtt van a csapat.

– Sokat beszélgetünk a fiúkkal, hogy min lehetne javítani, mit kellene másként csinálni. Nagyon jó közösség alakult, ami mindenképpen közrejátszik az utóbbi hetek jó szereplésében – zárta szavait Szokol Zsolt.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában