vívás

2021.03.12. 10:36

Csak szinten tartó pengeforgatás

Már nem lesz több paralimpiai kvalifikációs versenye, Tarjányi István bizakodva várja az eredményt.

ML

Verseny helyett csak edzések a mesterrel

Fotó: KM-archív

Legutóbb az elmúlt esztendő decemberében szólaltattuk meg Tarjányi Istvánt, az NYVSC kerekesszékes és kardszakosztályának válogatottját.

Akkor az apropót az egri országos bajnokság adta, amelyről két éremmel tért haza Pákey Béla tanítványa. Párbajtőrben bajnoki címet szerzett, míg kardban bronz­érmet.

Májusban nem lesz Eb

Az idei tervekről akkor azt nyilatkozta Tarjányi István, hogy még nagyon sok a kérdőjel a programban, az akkori információ alapján az első versenye a kontinensbajnokság lett volna, szintén Egerben.

– Még mindig sok a kérdőjel – kezdte érdeklődésünkre Tarjányi István. – Azt biztos, hogy idén májusban nem lesz Európa-bajnokság, már nem lesz paralimpiai kvalifikációs verseny, így nem lehet pontot gyűjteni. Hivatalos lista még nincs, a mi számításaink alapján kijutó helyen állok kardban, a párbajtőr pedig kérdéses.

– A jelenlegi állás szerint a következő verseny júliusban lenne Varsóban, mégpedig egy világkupa-találkozó és egy kardcsapatvébé – folytatta István. – Olyat is hallottunk, hogy az Európa-bajnokságot eltolják júniusra, de ezek sem hivatalosak és végérvényesek. Továbbra is sok a bizonytalanság, elvileg május végére ki kell mondják a paralimpiai kvalifikációk eredményét, azt nagyon várjuk.

– Nem könnyű így edzeni, de megpróbálom megfelelően motiválni magam. Az természetesen rossz, hogy nem tudni a következő verseny pontos idejét, hiszen az előtt három héttel már fontos, hogy keményebben, céltudatosan készüljek.

Hiányzik a versenyzés

– Addig amolyan szinten tartó edzéseim vannak, ahogyan a munkahelyi elfoglaltságom engedi, hetente legalább háromszor vívóedzés, emellett kondizás. Kevesebbet nem edzek, mint normális versenyszezonban, csak kevésbé intenzíven. Sajnos, mert nagyon régen versenyeztem, és az már nagyon hiányzik – így Tarjányi István.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában