Hübner Nyíregyháza BS

2021.03.12. 09:49

Elsőkként sem engednek ki

A Cápák akár a rájátszásban is összefuthatnak a MAFC-cal.

MK

Emmanuel Ubilláék 14 meccse veretlenek

Fotó: Sipeki Péter

A Hübner Nyíregyháza BS nem csupán megnyerte az alapszakaszt, hanem azt is elérte, hogy kezében legyen a riválisok sorsa. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a BKG második helye valószínűnek tűnik, a harmadik helyre azonban öt csapatnak van még esélye.

Köztük van a MAFC is, amely szezonját talán minden együttesnél jobban megnehezítette a koronavírus és a sérülések. A fővárosiak az utóbbi időben egyre jobb formába lendültek, jelenleg ötmérkőzéses győzelmi sorozatban vannak, és 14–9-es mérleggel várják a pénteki, nyíregyházi meccset.

Mindenhonnan veszélyesek

A Cápák kényelmes helyzetből várhatják a találkozót, de kétségünk sem férhet ahhoz, hogy a nagy rivális MAFC ellen senkit nem kell motiválni.

– Pláne úgy, hogy ellenük kaptunk ki legutóbb még 2019 decemberében – reagált a felvetésre Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője.

– Nem lesz könnyű dolgunk, mert egyre jobb a MAFC játéka, a betegek, sérültek felépültek. A kezdőjük nagyon erős, többen az élvonalat is megjárták, de a kispadjukon is rutinosak már a fiatalok, mert sokat játszottak abban az időben, amikor az idősebbek hiányoztak.

– Keményen és gyorsan támadnak. Próbálják kihangsúlyozni az egyéni képességeket, alsó poszton Csapai Péter nagyon erős, irányító poszton Tóth Péter jól egy-egyezik, de sorolhatom a többieket is, mert mindenhonnan veszélyesek. Ugyanúgy készülünk, mint eddig, senki nem veszi lazábban a mérkőzést. Bármelyik csapattal összekerülhetünk a rájátszásban, akár a MAFC-cal is, ezért fontos lenne, hogy hazai pályán megmutassuk, milyen erőt képviselünk – tette hozzá a tréner.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában