Hübner Nyíregyháza BS

2021.03.05. 09:55

Üzenetértéke is lenne a Cápák győzelmének

Úgy tűnik, hogy a Blue Sharks a rájátszásban is összefuthat a pénteki ellenféllel.

MK

Bus Ivánék az előző 13 bajnokijukat megnyerték

Fotó: Pusztai Sándor

Ha a Hübner Nyíregyháza BS pénteken legyőzi hazai pályán az NKA Pécset, akkor már számolgatni sem kell, biztossá válik, hogy megnyeri az alapszakaszt. Tegyük hozzá, hogy a szerdán öt emberrel kiálló BKG aligha kavarhat be a Blue Sharks első helyébe, de azért jobb biztosra menni.

A nyíregyháziaknak meg is van rá minden esélyük, hogy a jelenleg nyolcadik helyen álló baranyaiakat legyőzzék, igaz, a Rátgéber Akadémia csapata már megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni. Mint ismert, a két együttes január végén Pécsen találkozott egymással.

A hazaiak szinte végig ­vezettek, még a 39. percben is volt kilencpontos ­előnyük, ám a Cápák megrázták ­magukat, Mokánszki Máté triplájával hosszabbításra mentették a találkozót, amit végül 104–98-ra nyertek meg.

Hajtós mérkőzés lehet

– Nem egyszer visszanéztem már a mérkőzést, az volt leginkább a probléma, hogy nem voltunk ott fejben – emlékezett vissza Siska János, a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője.

– A hónapban az volt a hetedik meccsünk, másodszor utaztunk Pécsre, ezek miatt fáradtabbak lettünk, ilyenkor rosszabb a reakcióidő, nem voltunk kellőképpen gyorsak és agresszívak, engedtük őket játszani. Nagy előnybe került az ellenfelünk, emiatt a második félidő arról szólt, hogy ledolgozzuk a különbséget. A hosszabbításban a rutinunk döntött.

– Hazai pályán erősek, de összességében hullámzó a teljesítményük, amit például az is mutat, hogy velünk egálmeccset játszottak, majd nem sokkal később simán kikaptak az MTK-tól – tette hozzá a tréner.

– Fiatalok, előfordul az ilyen ingadozás. Biztosan most is meg akarják mutatni, de mi nem engedhetjük, hogy itthon meglepjenek minket. Főleg azért sem szeretném, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy velük jászunk a négy közé jutásért. Kemény, hajtós meccsre számítok, és mindenképpen győzelmet várok.

Fontos ember esett ki

A nyíregyháziak helyzetét nehezíti, hogy Mokánszki Máté hétfőn egyetemi meccsen vállsérülést szenvedett. Az edző legalább hat hétig nem számíthat a játékosára, aki a fiatalszabály és a magasember-rotáció miatt is nagyon fontos tagja a keretnek. Már csak azért is érdemes lenne minél hamarabb bebiztosítani az alapszakasz-győzelmet, hogy a csapat más felállásban, más rotációt is kipróbáljon a hátralévő – akkor már remélhetőleg – tét nélküli mérkőzéseken.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában