NYKS

2021.04.30. 11:11

Hét meccse veretlenek a nyíregyházi lányok

Az NYKS junior- és kadettcsapata B döntőt játszhat.

MK

Jó formában a kosársulisok

Forrás: NYKS

A Nyíregyházi Kosársuli csapatai egymás után érik el a szép eredményeket tavasszal. A fiatal kerettel az amatőr NB I. Zöld csoportban szereplő felnőttgárda szerdán a Törekvés SE-t is megverte, ezzel sorozatban hét győzelemnél tart, és az ötödik helyen áll.

Jó formában a kosársulisok
Fotó: NYKS

Látszik a fejlődés

– A juniorok két bajnokságban játszanak, rengeteg meccsen vesznek részt, aminek megvan az eredménye – válaszolt a csapat edzője, Farkasinszki Gyuláné arra a kérdésre, mi eredményezte a jó szériát.

– Egyre rutinosabbak a lányok, bátrabban oldanak meg különböző helyzeteket. Az elvégzett munkának mindig megvan az eredménye, az edzéslátogatottság ebben a vírushelyzetben is kilencven százalék körül van. Az idősebbek közül Takács Anna is elkezdett játszani, ami nagy segítség a csapatnak, Lizák Kitti is vállalja a meccseket, amikor tudja. Hozzá kell tenni, olyan ellenfelekkel találkoztunk az utóbbi időben, amiket meg lehetett verni, persze volt benne extra is mint a DVTK legyőzése.

A következő két hét nehezebb lesz a csapatnak, hiszen a keretből több játékos is érettségizik.

Emlékezzünk meg az utánpótlás-eredményekről is! Az NYKS juniorcsapata 5–1-es mérleggel zárta a bajnokság legutóbbi szakaszát, ezzel bejutott az ország legjobb 16 csapata közé, és a nyolc­csapatos B döntőn játszhat. A kadettek az A döntőért harcoltak a Szekszárddal, ám sajnos alulmaradtak, így ők is a B döntőbe jutottak be. Ehhez egy adalék: az ellenfél az Európa-kupa-bronzérmes, magyar bajnoki döntős Atomerőmű KSC utánpótlása.

Kosárlabda

Női amatőr NB I., Zöld csoport

Nyíregyházi Kosársuli–Törekvés SE 78–66 (15–22, 17–17, 23–15, 23–12)

NYKS: Takács 3/3, Kovács 14/3, Csegény 2, Homonyik 8, Karakó 32. Csere: Lukács 11/9, Dobó 4, Tóth 2, Lőrincz, Lizák 2. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában