Kosárlabda

2021.04.27. 09:16

Jól használták ki a felkészülési időt

A Cápák fizikailag és mentálisan is topon voltak a Vasas elleni első mérkőzésen.

MK

Bazsó Brúnóék remek játékkal kerültek előnybe

Fotó: Sipeki Péter

Így kell elkezdeni egy elődöntőt! A Hübner Nyíregyháza BS a Vasas elleni párharc első mérkőzésén az első perctől nagyon koncentráltan játszott, többnyire áthatolhatatlanul védekezett, a támadó oldalon pedig főleg Tóth Gergely (24 pont, 6 lepattanó) és Emmanuel ­Ubilla (26 pont, 8 gólpassz) vitte a prímet, de az egész csapat dicsérhető. A Cápák gyorsan tíz pont feletti különbséget alakítottak ki, amit fokozatosan növeltek (27 ponttal is vezettek), a fővárosiak csak az utolsó két-három percben zárkóztak, amikor már biztos volt a hazaiak győzelme.

A Blue Sharks vezetőedzője, Borisz Maljkovics a találkozó előtt lapunknak is kiemelte, hogy fizikailag roppant megterhelő párharcra van kilátás, csapata úgy tud nyerni, ha felveszi a kesztyűt és válaszolni tud a Vasas kemény játékára. Ez teljes mértékben megvalósult.

Ismerik a Vasas figuráit

– Ez is fontos volt, de nem csak emiatt nyertük meg a meccset – értékelte Borisz Maljkovics a 88–72-re végződött szombati találkozót. – A negyeddöntő és az elődöntő között több napunk volt, hogy felkészüljünk, ez köszönt vissza. Tudtuk, hogyan védjük a támadómozgásaikat, erre ők nem reagáltak jól. Vannak még apróságok, amikre jobban kell figyelnünk, de kontrolláltuk az egész meccset, és megérdemelten nyertünk. Ugyanakkor ez még csak az első mérkőzés volt, a következő biztosan más lesz, arra is felkészülten kell érkeznünk.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc szerdán Budapesten folytatódik. A másik ágon a BKG 132–84-re győzött a MAFC elleni elődöntő első meccsén.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában