Kosárlabda

2021.04.28. 07:23

Van még plusz a Cápákban

Apróságokra kell figyelni, hogy még jobb meccset játszhassanak.

MK

Bus Ivánék Budapesten is győzelemre készülnek

Fotó: Sipeki Péter

A Cápák a finálé kapujába kerülhetnek. Mint ismert, a Hübner Nyíregyháza BS még annál is magabiztosabban győzte le a Vasast az elődöntő első, szombati mérkőzésén, mint amit a 88–72-es végeredmény mutat. A hazaiak nem csupán fizikailag készültek fel tökéletesen, hanem mentálisan is nagyon erősek voltak. Ha szerdán is így mennek fel a pályára, 2–0-s előnybe kerülhetnek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Fontos az első benyomás

– Tartottam picit a meccstől, mert legutóbb a kupadöntőre kellett igazán odafigyelnünk, utána a legtöbb találkozónkat már nagyobb tét nélkül, biztos alapszakaszgyőztesként játszottuk, míg a negyeddöntőre a Pécs csak tartalékosan tudott kiállni – mondta a csapatkapitány, Bus Iván, aki a mérkőzés előtti utolsó pillanatokban külön is bátorította a kezdőcsapatot. – Bíztam benne, hogy fel tudunk pörögni, ezt mondtam a többieknek is a mérkőzés előtt, kiemeltem, hogy nem aludhatunk el az elején. Minden szériában az első mérkőzés a legfontosabb, nem engedheted, hogy vérszemet kapjon az ellenfél, és esetleg úgy menjen el tőlünk, hogy lehet esélye a továbbiakban.

– Fizikális ellenfelek, nem akartuk, hogy ha idejönnek, ők „üssenek erősebbet” – folytatta az irányító. – Ezt elkerültük, örülök, hogy ki tudtuk hozni magunkból ezt a játékot. Erre lesz szükség a továbbiakban is, de a szerdai már másik, és biztosan nehezebb meccs lesz. Ugyan az elsőt viszonylag simán nyertük, nem dőlt el a párharc. Fel kell rá készülnünk, hogy több van a Vasasban, mint szombaton volt, de fontos, hogy bennünk is van még plusz.

Az együttes vezetőedzője, Borisz Maljkovics kiemelte, ha védekezésben egy-két apróságra még jobban odafigyel a nyíregyházi gárda, az akár mínusz tíz pontot is jelenthet a Vasasnak.

Továbbra is kulcs a védekezés

– Ha erős oldalon kontrolláljuk az egy-egy vagy kettő-kettő elleni védekezést, akkor a gyenge oldalról nem kell annyira besegíteni, és figyelni kell, hogy ne fussanak be onnan, vagy szedjenek támadólepattanót, valamint nem szabad elugrani a dobócselekre. Ha ezekre az apróságokra figyelünk, még jobb meccset játszhatunk.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában