Kosárlabda

2021.05.08. 08:57

A szezon legfontosabb meccse

A győztes döntőbe jut, a vesztes a harmadik helyért játszik.

MK

Mohácsi Máté felfokozott hangulatú mérkőzésre számít

Forrás: KM-archív / Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Péter

Jön a mindent eldöntő ötödik mérkőzés! A Hübner Nyíregyháza BS–Vasas párharc a fővárosiak terve szerint a lehető legtovább elhúzódott, így szombaton egy meccsen dől el a döntőbe jutás.

– A két csapat már annyira ismeri egymást, hogy nem nagyon lehet meglepni a másikat – vezette fel az összecsapást Borisz Maljkovics, a Blue Sharks vezetőedzője.

– Apró dolgok dönthetnek, lehetetlen előre megmondani, hogy kinek milyen lesz a napi formája vagy a pillanatnyi motivációja, de ezzel nem lehet gond. Mindkét elődöntős párharcban látszik, hogy sokat jelent a hazai pálya előnye, mindegyik csapat az otthoni meccseit nyerte meg eddig. Szeretnénk kihasználni a lehetőséget, hogy a saját szurkolóink előtt játszhatunk, remélem, minél többen jönnek a meccsre, a buzdításuk pluszenergiát adhat. Hosszú széria végén apró sérüléseink vannak, de mindenki készen áll, mindenki tudja, mennyire fontos ez a mérkőzés.

A sok nagy csatát megélt Mohácsi Máté is hasonlóan vélekedik.

– Felfokozott hangulatú mérkőzés lesz, senkit nem kell külön motiválni – fogalmazott a játékos. – Nem titok, hogy szerettük volna, ha nem húzódik el eddig a párharc, de a Vasas rendkívül jól felkészült belőlünk, mint ahogy mi is belőlük. Azt gondolom, a kosárlabda-szimpatizánsok számára ez egy élvezhető elődöntő.

Jobban kell dobni

– Nem szabad hagyni, hogy a két dobójátékosuk öt-hat triplát dobjon, itt nagy az egyéni felelősség, rájuk jobban oda kell figyelni – emelte ki Mohácsi Máté, mi lehet a győzelem kulcsa. – Ha pusztán a kemény, agresszív játékot hozzák, de nem különösebben dobnak jól, akkor biztosan nyerni fogunk. Ha a játék több szegmensében, köztük dobásban is felénk kerekednek, akkor fel kell kötni a gatyát. Mi egyik idegenbeli meccsen sem dobtunk jól, amiatt kaptunk ki, de ez hazai pályán nem történhet meg. Az eddigi, itthoni meccseinket magabiztosan nyertük, biztos vagyok benne, hogy mindenki kettőzött erővel megy neki ennek a mérkőzésnek. Nincs miről beszélni, nyerni kell!

A szombaton 18 órakor rendezendő találkozóra ingyenes a belépés, aki nem tud kilátogatni a Continental Arénába, a klub online közvetítésén keresztül nézheti meg a találkozót.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában