futsal

2021.05.05. 09:34

Gyulaji győzelem és bennmaradás

Az Aramis hiába védekezett foggal-körömmel, a vendégek jobbak voltak.

ML

Hazafelé egy benzinkútnál

Fotó: nyirgyulajfutsal

A nyírgyulaji futsalosok hétfőn este úgy léptek pályára a budaörsi Aramis-csarnokban, hogy bebiztosíthatják bennmaradásukat az élvonalban. A futsalban azért nem túl gyakori, hogy gól nélkül érjen véget egy játékrész, de az elsőben ez történt. Pedig a gyulajiaknak több ­helyzete volt, ám Luiggi, Valerij ­Vlasovics és Nagy Bence is bakizott, igaz, Opre Rajmundnak is kellett bravúrt produkálnia.

Szünet után aztán nem sokkal megtört a jég. Előbb Nagy vállalkozott lövésre, a labda pedig a bal alsóban kötött ki. Nem sokkal később Luiggi a felezővonalnál akasztott meg egy hazai akciót, majd az ellentámadásnál Csoma Alpár passzát sarkazta úgy a kapuba, hogy a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba.

Hétfőn kupáznak

A hazaiak mindent egy lapra feltéve öt a négyeztek, ám ez sem jött be. A lefújás után a gyulajiak boldogan ölelkeztek, hiszen elérték a céljukat és maradtak az élvonalban. – Összességében azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Már az első félidőben eldönthettük a három pont sorsát, azonban kihagytuk a nagy helyzeteket. Szünet után aztán jött az első gól, onnan már nem volt visszaút. Miként az várható volt, az Aramis foggal-körömmel küzdött, mi pedig csapatként játszottunk. Fegyelmezettek voltunk, a védekezést pedig jól minősíti, hogy nem kaptunk gólt – értékelte a hétfő esti mérkőzést Lovas Norbert, a Nyírgyulaj vezetőedzője.

A mieink hétfőn ismét utaznak, mégpedig Szombathelyre, a kupavisszavágóra. A bajnokságtól egy héttel később, május 17-én a nyírbátori sportcsarnokban búcsúznak: az Újpest lesz a vendég, ismét nézők előtt.

ML


Futsal: NB I., alsóházi rájátszás

Aramis–Nyírgyulaj 0–2 (0–0)

Budaörs, v.: Juhász, Deme. Nyírgyulaj: Opre – Luiggi, Matheus, Csoma, Lapa. Csere: Petró (kapus), Szabó, Orosz, Nagy, Hajdu, Harmati, Vlasovics, Domokos. Vezetőedző: Lovas Norbert. Gól: Nagy (25.), Luiggi (28.)

Szerda: Dunaferr–Újpest 19

Az alsóház állása

1. FTC 6 4 1 1 31-16 19 (6)

2. Nyírgyulaj 7 6 – 1 32-10 18 (0)

3. Aramis 6 2 – 4 19-18 10 (4)

4. Újpest 5 2 1 2 23-17 9 (2)

5. Dunaferr 6 – - 6 8-52 1 (1)

Zárójelben a hozott pontok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában