kézilabda

2021.05.19. 08:55

Hasznos volt a közös munka

Liszkai Szilveszternek három gyakorlati feladatban segített mentora, Bozidar Bursac.

BB

Liszkai Szilveszter és Bozidar Bursac

Fotó: Pusztai Sándor

A Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt futó B licences edzőképzés hamarosan véget ér, és a résztvevőknek számot kell adni tudásukról. Az elmélet mellett a gyakorlati képzésre is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, így a hallgatóknak meghatározott feladatokat kellett elvégezniük mentoruknál.

A tanfolyamon részt vesz Liszkai Szilveszter is, aki ezer szállal kötődik Nyíregyházához, hiszen felesége innen származik, a harmincszoros válogatott kapus a legendás vaspapucsos, Petrikovics József lányával kötötte össze életét, így nem volt kérdés, hogy gyakorlatát megyeszékhelyünkön tölti. Mentorának pedig Bozidar Bursacot, a Nyíregyházi KC edzőjét választotta, akivel régi ismeretséget ápolnak.

A DEAC elleni meccset elemezte

– A vírushelyzet miatt egy kicsit megkavarodott a képzés menete, ezért most két félév gyakorlati feladatait kellett egyben teljesítenünk. Három feladatot kaptunk, majd ebből egy portfóliót állítottunk össze – magyarázta Liszkai Szilveszter.

– Meg kellett néznem és elemeznem a mentor csapatának egy mérkőzését. Több találkozót is láttam, ezek közül a DEAC elleni idegenbelit elemeztem, megvizsgáltam a nyíregyházi csapat támadó és védekező tevékenységét, valamint az emberelőnyös figuráikat.

Másik feladatunk az volt, hogy a csapatnak én tartottam egy edzésrészt.

– Majd ezt közösen kielemeztük és elkészítettem a beszámolót. Végül a mentor által tartott edzést is górcső alá vettem, ebből a három részből jött össze a gyakorlat – zárta klubcsapatával a közelmúltban Luxemburgi Kupát nyerő játékos.

– Szilvesztert régóta ismerem, ezért örömmel vállaltam a felkérést a közös munkára. A feladatokat maximális odaadással végezte. Hozzáállásán érződött a hosszú játékosmúlt, valamint az, hogy kiváló edzők, többek között Dragan Djukic és Mocsai Lajos kezei között pallérozódott, a kapusmesterséget pedig Dejan Pericstől is elleshette. Jó meglátásai voltak, amiket akár még hasznosítani is tudok a jövőben – értékelte „tanítványát” Bozidar Bursac.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában