Máriapócs

2021.05.21. 09:27

Ismét két Mózer is nyomhatja a RabócsiRingen

A Főfelügyelő szeritn a SupercCars mezőny erős, olyan mint egy mini Eb.

Mózer Márk autója új motort kapott a máriapócsi versenyre

Fotó: KOLLÁR SPORTFOTÓ

Ez bizony pech. Mózer Márknak a fináléig minden remekül ment a ralikrossz bajnokság kakucsi nyitófordulóján. Szombatot megnyerte, a kvalifikációban egy első és két negyedik helye volt. Aztán a SuperCars döntő első körében olyan hátrányban került, amit már nem tudott ledolgozni, így a hatodik helyen zárt.

– Sajnos vasárnapra elfáradt a motor, elszaladtak a pacik, nem volt erő. – kezdte érdeklődésünkre Mózer Márk. – A döntőben az első körben volt nagy helyezkedés, mindenki kapta a pofonokat. Végül ez úgy sikerült ahogy, ám a lényeg, hogy pontokat szereztünk.

A pünkösdi Matador RX Fesztiválon javíthat Márk, igaz nem lesz könnyű, mert tizennégyen indulnak a SuperCars kategóriában.

Az idén szeretnék indulni minden bajnoki versenyen és ha lehetőség lesz rá, akkor egy-két Európa-bajnoki futamon.

– Azt mindenképpen szeretnénk. Az autóba (Peugeot 208 RX) új motor került, keményen dolgoznak a srácok. Bízom benne, hogy minden rendben lesz a máriapócsi versenyre. Ott szeretnék a döntőbe került ni és a legjobb egy dobogós helyezés lenne.- így Márk.

Tavaly ősszel a Matador Kupán a negyedik helyen zárt Márk. Miként akkor, most is két Mózer is indul a RabócsiRingen, hiszen Márk édesapja Attila – tavaly ötödik volt a máriapócsi szezonzárón- is a volán mögé ül. Ő a kakucsi versenyről hiányzott.

– Pihentem, sajnos rakoncátlankodik a hátam ezért kihagytam kakucsi nyitányt – vette át a szót Mózer Attila, azaz a Mózer Főfelügyelő. -A verseny előtt tesztelünk, kipróbáljuk a kocsit és a hátamat is tesztelem, és ha egyikkel sincs gond, akkor indulok. Eddig licencszet sem váltottam, nehogy elkapjon a hév.

– Remélem minden rendben lesz, mert szeretnék mind a négy Eb-futamon részt venni, az országos bajnokságban pedig annyiszor, ahányszor csak tudunk. Ami a hazai bajnokságot illeti, nagyos erős a mezőny, olyan mint egy is Eb. A versenyeken felmérheti magát az ember, hogy mire lehet képes az Európa-bajnoki futamokon. Az autó (Peugeot 208 RX) rendben van, új dizájn nincs, de nem is ez a fontos – így Mózer Főfelügyelő.

A három napos Matador RX Fesztivál az országos amatőr sorozat és az országos bajnokság mellet a Közép-Európai Bajnokság futama is. Minden géposztály nagy küzdelem várható, így remélhetőleg jól szórakoznak majd a nézők. Mert nyitott kapus a találkozó, ám csak védettségi igazolvánnyal lehet jegyet váltani, a tizennyolc éven aluliak pedig csak ilyen felnőtt kiséretében nézhetik a remélhetőleg izgalma és színvonalas futamokat.


Matador RX Fesztivál

Május 22., szombat

12: 1. edzés amatőr

12:30: 2. edzés amatőr

13:30: 1. kvalifikációs futam amatőr

14:30: 2. kvalifikációs futam amatőr

15:30: 3. kvalifikációs futam amatőr

16:30: elődöntők amatőr

17: döntők amatőr

Május 23., vasárnap

8:30: 1. edzés RNOB+CEZ

10:30: 2. edzés RNOB+CEZ

12:30: 1. kvalifikáció RNOB+CEZ

15:30: 2. kvalifikáció RNOB+CEZ

Május 24., hétfő

8:30: 3. kvalifikáció CEZ+RNOB

11:30: 4. kvalifikáció CEZ

13:30: elődöntők RNOB+CEZ

15:30: döntők RNOB+CEZ

RNOB: országos bajnokság

CEZ: Közép-európai Zóna Bajnokság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában