Hübner Nyíregyháza BS

2021.05.19. 08:37

Még jobb lehet a játék

A nyíregyházi kosarasok idegenben is legyőznék szigetszentmiklósi riválisukat.

MK

Borisz Maljkovics csupán apró változtatásokat eszközöl

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

A Hübner Nyíregyháza BS-nek további két győzelemre van szüksége ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot. Mint ismert, a Cápák múlt pénteken 89–78-ra nyerték meg a BKG elleni döntő első felvonását. A hazai együttes a közeli, a középtávoli, a tripladobásokat és a büntetőket is hatékonyabban végezte el, több lepattanót szedtek, és több gólpasszt osztottak ki, mint az ellenfelük, egyedül az eladott labdákat tekintve teljesítettek rosszabbul.

Segítettek a szurkolók

A Blue Sharks igazi csapatjátékkal aratott sikert, többen is kiemelkedően teljesítettek, köztük volt Mokánszki Máté is (21 pont, 13 lepattanó), aki élete egyik, ha nem a legjobb felnőttmérkőzését játszotta.

– Valahogy a meccs első percétől jól jött ki a lépés: az első védekezésben adtam egy blokkot, abból futottam jó lendületű ziccert, ami megadta az alaphangját a játékomnak – kezdte érdeklődésünkre a 21 éves kosaras. – Ami a csapatunk sikerének kulcsa volt, az a nézők támogatása. Nagyon jó hangulatú meccs volt, szurkolók nélkül más lett volna a mérkőzés képe, a biztatásuk sokat dobott a teljesítményünkön.

A nyíregyháziak szerdán Szigetszentmikóson folytatják a párharcot, ha nyernek, már akár szombaton bajnoki címet ünnepelhetnek.

– A zárás-leválások védekezésének átszervezése fontos, az ilyen helyzeteket a magas- és a kisembereknek is jobban kell végrehajtani, mert vagy ziccereket, vagy üres középtávolikat dobott az ellenfelünk – mondta el Mokánszki Máté, milyen változtatásokkal nyerhet idegenben is a csapat. – Nem szeretnénk, ha még több rádobást értékesítenének a Nagy testvérek (Botond 37, Benedek 7 pontig jutott – a szerk.), mert tudjuk, hogy mindketten képesek extrán dobni.

Felkészültek, motiváltak

– A dobóforma olyan része a kosárlabdának, ami napról napra változik – ezek már Borisz Maljkovics, a Cápák vezetőedzőjének szavai. – Az egyik meccsen nagyon jól megy, másnap már lehet, hogy nem. Botond legutóbb sok extra kosarat dobott kezek felett, amire lehet, hogy megint képes lesz, de az is lehet, hogy nem. Ezt előre nem lehet megmondani.

– Nem szeretnénk sokat változtatni, de néhány apró dologra jobban kell figyelnünk – folytatta a tréner. – Jobban kell védeni a zárás-leválásos játékokat, itt a magasembereinknek már a zárás pillanatában közelebb kell lenniük az emberükhöz. Ugyanakkor az egy-egy elleni játékban is jobban kell védekezni, és nem szabad elaludni a lepattanóknál. Picivel jobb koncentrációra van szükség, egyébként szerintem jó lesz a játékunk szerdán. Mindenki egészséges, felkészülve, motiváltan várja a mérkőzést. Reméljük, közelebb kerülünk a párharc lezárásához.

A szerdai találkozó 19.30-kor kezdődik, a hazai klub élő képpel közvetíti az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában