Hübner Nyíregyháza BS

2021.05.11. 09:23

Végig hittek magukban a Cápák

Rossz kezdés után magabiztos játékkal jutottak döntőbe.

MK

Kiss Benedek

Fotó: Pusztai Sándor

A Hübner Nyíregyháza BS a szezon eddigi legfontosabb és talán a legjobb mérkőzését játszotta a Vasas elleni elődöntős párharc zárásaként. A legjobb nem azt jelenti, hogy a Cápák szombaton nyújtották az eddigi leglátványosabb játékukat, de az összecsapás egésze megmutatta, hogy a két vereség ellenére továbbra is toronymagas esélyesei a bajnokság megnyerésének.

Több lábon állt a csapat

A fináléba jutásról döntő találkozót remek dobóformával és nagy energiával kezdték a fővárosiak, akik egy negyed alatt 28 pontot szereztek, s már tizenkettővel is vezettek. A nyíregyháziak erejét mutatja, hogy ezek után a következő három játékrészben összesen kaptak negyven pontot, miközben támadóoldalon egyre-másra álltak elő a vezérek. Tóth Gergely ezúttal is megállíthatatlan volt a palánk alatt, 21 pontig jutott, Kiss Benedek 15, Bus Iván 14 pontot szerzett, Emmanuel Ubilla 11 pont mellett kiosztott 9 gólpasszt, Mokánszki Máté 7 pontot és 6 lepattanót tett a közösbe, Bazsó Brúnó pedig 12 pontja mellett óriásit dolgozott a mezőnyben. A Blue Sharks végül 82–68-as győzelemmel jutott be a döntőbe.

Egyre jobban védekeztek

– Nagyon jól kezdték a mérkőzést, bedobtak extra hármasokat, de úgy érzem, nem kerültünk gödörbe, mert hittünk magunkban, és tudtuk, hogy a meccs negyven percig tart – értékelt Borisz Maljkovics, a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője.

Íratlan szabály, ha egy csapat ennyire jól kezd, azt a formát nehéz negyven percen keresztül tartani, hihetetlen lett volna, ha a Vasas megteszi.

– Amikor tíz-tizenkét ponttal vezettek és időt kértem, akkor nem is kellett igazán változtatnunk. Idővel agresszívabban védekeztünk, negyedről negyedre kevesebb pontot kaptunk, az utolsóban már csak tizenegyet, ez volt a kulcs. Nagyon harcoltunk, megmutattuk a karakterünket. Bazsó Brúnó az utolsó negyedben kiosztott blokkokat, labdákat szerzett, Mokánszki Máté fontos támadólepattanót szedett a hajrában. Öt játékosunk jutott el két számjegyű pontig, de fontos volt az is, hogy Szobi Dani sérülése után visszatért a rotációba és nagy energiát adott védekezésben.

Végre kijött a lépés

Noha Kiss Benedeknek korábban is voltak ponterős mérkőzései, mind közül talán a szombatin nyújtotta a legjobb teljesítményt.

– Én is így gondolom, végre kijött a lépés – reagált a felvetésre a 20 éves játékos, aki az utolsó percekben a lábához kapott, de szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést.

A legfontosabb az volt talán, hogy védekezésben tudtam dominálni, ez hozta magával a jó támadást, nagyon örülök neki, hogy végre jól ment a dobás.

– Azt beszéltük a csapattal, hogy fontos lesz, hogyan kezdjük a mérkőzést, de sajnos ez nem sikerült jól, mert a Vasas bedobott mindent. Mentálisan viszont nagyon jól felkészültünk, az utolsó napokban kevesebb kemény edzés volt, inkább a taktikával foglalkoztunk. Az ellenfelünk hiába fiatalabb, egész szezonban jól készültünk mi is, emiatt bírtuk a végét.

A Cápák hétfőn még pihentek, keddtől pedig elkezdenek készülni a döntőre, aminek első mérkőzését pénteken rendezik Nyíregyházán. Az ellenfél a MAFC-on 3–2-es összesítéssel túljutó BKG.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában