Emléktorna

2021.06.02. 14:12

Buzánszky Jenőre emlékeznek Szamoskéren

Hetedik alkalommal rendezik meg a labdarúgó-emléktornát a szamoskéri műfüves pályán.

LTL

Nyilasi Tibor is járt már Szamoskéren

Forrás: archív fotó / Liget Egyesület

Nagyon várták már a korlátozások enyhítését a VII. Buzánszky Jenő labdarúgó-emléktorna szervezői is. Elhárultak az akadályok, így június 25-én újra előkerülnek a mezek, a cipők és a labdák is. Újra a futballról szól a hosszú hétvége Szamoskéren. A hagyományőrző tornát ezúttal is a Liget Egyesület és a szamoskéri önkormányzat összefogásával bonyolítják le, a háromnapos rendezvény része a szamoskéri Együtt a Szatmárban programsorozatnak.

Fotó: archív-fotó

Határon túlról is

Teremi László volt az ötletgazda: először 2012-ben rendezték meg a tornát, akkor még „Pályán a Fradi” volt a neve. Hat esztendeje lett Buzánszky Jenő labdarúgó-emléktorna az elnevezése. A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott hátvéddel nagyon jó kapcsolatot ápolt a település, 2014-ig rendszeres vendége volt a szamoskéri rendezvénynek. Amióta elhunyt – a családja beleegyezésével –, tiszteletük jeléül a nevét viseli a torna. Határon túli csapatok is játszottak már náluk, így a székelyföldi testvértelepülésükről, Oklándról, sőt Kolozsvárról és Vetésről is érkeztek együttesek.

– Sporttörténeti kiállítás nyílik, a legendás Aranycsapat relikviái és egyéb igen ritka ereklyék tekinthetők meg közelről. A gyűjtemény Soós Endre polgármester szenvedélyének köszönhető – említette Veres Ágnes, a Liget Egyesület elnöke.

Már várják a nevezéseket

A 600 ezer forint összdíjazású tornára a +3670/338-1773 és a +3620/341-7965 telefonszámokon, valamint a [email protected] e-mail-­címen lehet jelentkezni. A nevezési lap és a torna részletes kiírása az ­egyuttaszatmarban.szamosker oldalon található a ­Facebookon. A díjakat ifj. Buzánszky Jenő adja át a csapatoknak, valamint részt vesz a rendezvényen a Ferencváros két korábbi labdarúgója, Szenes Sándor és Telek András is.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában