Nyíregyháza

2021.06.14. 10:44

Norbi szerint is jó hétvége volt

A Révész Racing pilótája vasárnap mindkét futamot megnyerte a kamion-Eb nyitányán.

MTI

Vasárnap kétszer intették le elsőként Kiss Norbert tűzpiros kamionját

Fotó: nso

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing pilótája győzött a gyorsaságikamion-Eb idénynyitó magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi második futamán a Hungaroringen. A 36 éves szombathelyi pilóta a nyolcadik helyről startolt, mivel a kora délutáni versenyt megnyerte.

Fordított sorrendben

A fordított rajtrács szabályának értelmében annak a futamnak az első nyolc helyezettje fordított sorrendben áll fel a starthoz a következő viadalon.

Kiss jól kapta el a gördülő rajtot, a hetedik kör végén kihasználta az előtte egymással küzdő riválisok kisebb hibáját, majd a célegyenesben megtámadta Lackót, akit az első féktávon meg is tudott előzni. A következő kör elején a Révész Racing versenyzője ugyanezt a manővert hajtotta végre sikeresen Halmmal szemben, és átvette a vezetést. A második helyen Halm, a harmadikon Lacko végzett.

Kiss Norbert a szombat délelőtti időmérő edzésen is a leggyorsabb volt, ám az első futamon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. A szombatra tervezett második versenyt nem tudták megrendezni, egy balesetben ugyanis megrongálódott a pályát szegélyező gumifal és szalagkorlát, amelynek a helyreállítása sok időt vett igénybe.

– Ez egy jó hétvége volt, és most is látszott, hogy erősek vagyunk a Hungaroringen, de szerintem máshol is azok leszünk – nyilatkozta az MTI-nek Kiss.

A Hungaroring tájékoztatása szerint a kamion-Eb idénynyitó hétvégéjének két napján összesen 10 ezer néző látogatott ki a mogyoródi létesítménybe.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában