Nyíregyháza

2021.06.16. 09:33

Sportág-népszerűsítő utcai kosárlabdázás

A csapatok az idén is féláron nevezhetnek a streetballra.

MK

Idén 29. alkalommal rajtolt el az országos streetballsorozat, melynek hagyományos állomása a nyíregyházi belváros. Július 20-án 8 korcsoportban és vegyes kategóriában próbálhatják ki magukat a kosarazni vágyók. A kenguru korosztály ingyen méretheti meg magát, egyébként a megyei kosárlabda-szövetség jóvoltából féláron, csapatonként 6 ezer forint a nevezési díj.

Az esemény sajtótájékoztatóján Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a szokásos betétprogramok mellett a Blue Sharks bajnokcsapatának több tagja is jelen lesz az eseményen.

– A nyíregyháziak a streetballt hozzá tudják kapcsolni a kosárlabdához, szeretnénk, hogy megyeszerte népszerűbb legyen a sportág, s ehhez a streetball lehet az egyik lépés – fogalmazott Herczku Márton, a megyei szövetség elnöke. – Továbbá bízom benne, hogy a környező megyékből is ellátogatnak hozzánk, és Nyíregyháza újra fontosabb láncszeme lehet a kosárlabdázásnak.

A versenyre elsősorban online lehet nevezni csütörtök éjfélig, de a csarnokban is van rá lehetőség csütörtök 14 óráig. Helyszíni nevezés idén nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában