mennyei

2021.07.23. 09:56

A bátoriakon már nem lesz nyomás

Erdei Zoltánék egyértelmű céllal vágnak neki a megye egynek.

MK

20210612 Vámosoroszi fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország VÁMOSOROSZI KSE - NYÍRBÁTORI LSE megyei II férfi labdarúgó mérkőzés.

Fotó: DODÓ FERENC

Két éve annak, hogy az akkor NB III.-as Nyírbátori FC anyagi gondok miatt megszűnt. A város labdarúgását onnantól egy új egyesület, a Nyírbátori LSE képviseli. A cél az volt, hogy az új együttes a megye háromból indulva minél előbb feljusson legalább a megyei első osztályig. A bátoriak ezt a lehető legrövidebb idő alatt teljesítették, a mögöttünk hagyott idényben a megye kettő Kelet-Magyarország csoportját megnyerve jogot szereztek a feljebb lépésre.

– Főleg a szezon vége felé már mindenképpen az volt a célunk, hogy felmenjünk a megye egybe, pláne az olyanoknak, mint én is, akik sokat játszottak Nyírbátorban magasabb szinten – árulta el a bátoriak 43 éves játékos-edzője, Erdei Zoltán. – Kilenc ponttal vezettünk az idény félénél, az előny picit elfogyott a végére. Ennek az is az oka, hogy voltak nehézségeink, sérülés és a koronavírus hátráltatott minket is. A Csengersima, vagy a Nyírcsaholy elleni vereségeknél nagyon számított a rutinos emberek hiánya. Végül sikerült megnyerni a bajnokságot, aminek nagyon örültünk.

Két rutinos, három fiatal

A csapatban nem volt nagy játékosmozgás, az érkezők között is csupán öten vannak.

– Nem akartunk nagy mozgást – szögezte le a tréner. – Igazoltunk két rutinos játékost, Hegedűs Tibort és Török Istvánt, a másik három érkezőnk fiatalabb srác, az eddigiek alapján úgy látom, jó döntés volt őket idehozni. Néhányan nem szerettek volna maradni, el is mentek, valakivel ezt megbeszéltük, valakivel nem. Az lett volna korrekt mindenkitől, ha már itt játszott, akkor megkérdezi az edzőket, számítunk-e rájuk. Úgy gondolom, ki akarták hagyni ezt a versenyhelyzetet.

A megye egyes újonc három hete állt munkába, hat felkészülési mérkőzéssel (ebből már kettőt lejátszott) hangol a szezonra, amelyben a bennmaradás lesz a célja.

– Újoncok, fiatalok vagyunk, az elsődleges célunk a bennmaradás. Tavaly volt kis nyomás, hogy megnyerjük a bajnokságot, most nem lesz rajtunk ilyen teher. Mindenkinek ki kell hozni magából, amit tud, meglátjuk, hogy a mérkőzéseken mi fog kisülni ebből – tette hozzá Erdei Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában