Kisvárda Master Good

2021.07.26. 06:53

Döntetlen az ismerősök ellen

Az NB I.-es idényrajt előtt álló Kisvárda a Győr ellen játszotta utolsó felkészülési meccsét.

KM

Claudiu Bumbáék (10) ikszeltek a főpróbán

Fotó: kisvardafc.hu

A Kisvárda Master Good a szombati bajnoki rajt előtt Budapesten játszotta az utolsó felkészülési mérkőzését. Az ellenfél, az NB II.-es Győr számos ismerőssel állt fel, Fodor Ferenc, Bagi István, Kulcsár Kornél, Toma György, Bacsa Patrik, valamint Szimcso Viktor is volt korábban a várdaiak játékosa, ehhez hozzátehetjük, hogy Fodorhoz hasonlóan Fadgyas Tamás is a Nyíregyháza Spartacustól igazolt az ETO-hoz, míg Vitális Milán nyíregyházi nevelésű labdarúgó.

A szabolcsiaknál voltak hiányzók, hiszen a csapatkapitány, Lucas még nem százszázalékos, Nagy Mihály Krisztián az edzőtábor hajrájában szenvedett combizomhúzódást.

Csirkovics pontosan tekert

A győriek kezdtek jobban, Toma György kiharcolt tizenegyesét Priskin Tamás váltotta gólra a 12. percben. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Várda, ám Ötvös Bence kapuba tartó lövését Lipták Zoltán vágta ki a gólvonalról. A folytatásban Szlobodan Szimovics és Anton Kravcsenko is veszélyeztetett, de egyikük sem járt sikerrel, a szünetre maradt az 1–0. A Kisvárda a 77. percben szerezte meg az egyenlítő – és végeredményt beállító – találatot: Lazar Csirkovics jobbal a kapu jobb oldalába tekerte 18 méterről elvégzett szabadrúgását.

Hiányzik a győztes mentalitás

– Az elmúlt hét edzőmeccs során most játszottunk másodszor döntetlent – idézi a kisvardafc.hu Joao Janeiro vezetőedzőt. – Konkrét feladatokkal küldtem pályára játékosaimat, ebből volt, ami megvalósult, és láthattam szép dolgokat, de az is kiderült, hogy mit kell még kijavítanunk a jövő héten. Nehéz körülmények között játszottunk, gondolok itt a pályára, ami nagyon kemény volt, illetve a forró időjárásra. Mivel a jövő héten kezdjük a bajnokságot, oda kellett figyelnem a játékosok terhelésére is.

– Szerencsére volt lehetőségem a félidőben csaknem teljes sort cserélni, így tudtam pihentetni a fiúkat.

– Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, viszont a befejezésnél jobban kell koncentrálnunk. Remélhetőleg a jövő héten ez változni fog. Ennek ellenére azt gondolom, hogy jó a hangulat az öltözőben, a játékosok jól megértik egymást, viszont hiányzik még a győztes mentalitás a srácokból. Tanulunk a hibáinkból, és még nagyobb elszántsággal készülünk a Fradi ellen.

Az említett, Ferencváros elleni találkozót szombaton 17.45-kor rendezik a fővárosban.


Labdarúgás: felkészülési mérkőzés

ETO FC Győr–Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)

Győr: Fadgyas – Kovács K., Lipták, Fodor F., Vincze Á., Bagi (Tuboly, 62.), Toma (Kiss M., 73.), Szimcso (Óvári, 62.), Vitális (Csonka B., 62.), Bacsa (Kulcsár K., 62.), Priskin. Vezetőedző: Klausz László.

Kisvárda: Dombó – Hej (Karabeljov, a szünetben), Kravcsenko (Csirkovics, a szünetben), Prenga, Leoni – Melnik, Szimovics – Navrátil (Asani, a szünetben), Ötvös (Zlicsics, a szünetben), Bumba (Camaj, a szünetben) – Jelena (Mesanovic, a szünetben). Vezetőedző: Joao Janeiro.Gól: Priskin (11-esből, 12.), illetve Csirkovics (77.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában