NB I

2021.07.13. 09:28

Győzelem a Rosztov ellen

Mesanovics duplájára csak egy góllal tudott válaszolni a Karpin irányította orosz csapat.

KM

Forrás: kisvardafc.hu

Ismét dupláztak a Kisvárda Master Good focistái az ausztriai edzőtáborban. Az élvonalbeli és az NB III.-as csapat is játszott felkészülési meccset. Az NB I.-es csapatunk nem is akárkivel, hanem az orosz élvonalbeli rajtra készülő FC Rosztov ellen. Az oroszok mestere az a Valerij Karpin volt, aki játékosként 83-szor volt válogatott és három spanyol csapatban (Real Sociedad, Valencia és Celta Vigo) is megfordult.

Korán vezetéshez jutottunk

A Rosztov az előző évi orosz bajnokság 16 csapatos mezőnyében a kilencedik helyen zárt. Keretét az orosz játékosok mellett bosnyák, japán, svéd, északmacedón, örmény és gambiai futballisták alkotják. Az orosz csapat hétfőn két különböző csapattal két mérkőzést játszott, 11 órától az orosz Lokomotív Moszkvával, este hattól pedig a Kisvárdával.

Alig fél óra elteltével már kétgólos volt a várdaiak előnye, mindkétszer Jasmin Mesanovics révén. Előbb az orosz kapusról, majd a kapufáról került a bosnyák támadó elé a labda, aki közelről nem hibázott. A második félidőben is lüktető volt a játék, az ivószünet után az oroszok szépítettek, de egyenlíteni nem tudtak, így értékes győzelmet aratott a várdai együttes.

A tartalékcsapat egy negyedosztályú felnőtt amatőr csapat, az SC Bruck Mur otthonában lépett pályára. A mérkőzés lapzárta után ért véget.


Edzőmeccs

Kisvárda Master Good–FC Rosztov 2–1 (2–0)

Kisvárda: Odincov – Hej, Prenga, Kravcsenko, Leoni – Szimovics, Melnik – Bumba (Karabeljov, 69.), Ötvös (Asani, 64.), Navrátil (Gosztonyi, 75.) – Mesanovics (Nagy, 64.). Vezetőedző: Joao Janeiro. Rosztov: Baburin – Terentyev, Hadzikadunic, Oszipenko, Glebov, Kalinyin, Hasimoto (Scsetinyin, 76.), Poloz, Almqvist, Bajramjan, Sowe. Vezetőedző: Valerij Karpin

Gól: Mesanovic (6., 31.), illetve Oszipenko (74.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában