Szpari

2021.07.26. 07:01

Két meccsen nyolc Spartacus-gól

A Nyíregyháza, a Sényő és a Kisvárda II. is főpróbát tartott.

KM

Paku Roland végigjátszotta az első meccset

Fotó: Sipeki Péter

A Nyíregyháza Spartacus igen sűrű programot szervezett a felkészülés utolsó hétvégéjére, hiszen szombaton Örökösföldön fogadta a Balmazújvárost, majd a következő két évben a hazai pályájának otthont adó Balmazújvárosban látta vendégül a Sényő-Carnifex FC-t.

Jól működött a csatárduó

A hétvégi első meccsen az új igazolások többsége nem lépett pályára a Szpariban, de lehetőséget kapott néhány olyan játékos, akik a bajnokságban is fontos emberek lehetnek. A nyíregyháziak uralták a Hajdú-Bihar megyei első osztályú csapat elleni összecsapást, ám nem dolgoztak ki túl sok helyzetet. A szünetre így is összejött a kétgólos előny: előbb Pócsik Botond talált be közelről, majd Márkus Attila lőtt látványos gólt 25 méterről. A második játékrészben többet volt a labda a vendégeknél, mint korábban, és egy indításból szépítettek is, egyenlítésre azonban már nem futotta az erejükből (2–1).

A vasárnapi ellenfél, az NB III.-as Sényő is „játékból érkezett”, hiszen a Fiumei Viktor, Imrő László edzette együttes pénteken a Nyírgyulajt verte meg 1–0-ra, Vámos Márk találatával.

A Sényő elleni összecsapásra erősebb csapattal állt ki a Spartacus, és záporoztak is a gólszerzési lehetőségek. A nyíregyházi gárda első találatára a 14. percig kellett várni, ekkor az egyik új szerzemény, Novák Csanád volt eredményes. A hórihorgas csatár és támadótársa, Zamostny Balázs remekül futballozott, ők ketten több gólban is benne voltak, nem egyszer egymást szolgálták ki a kapu előtt. Hathatós közreműködésükkel a hazaiak 3–0-ra vezettek a szünetben.

A Sényőnek is voltak veszélyes akciói, a második félidőben Páll Zsombor és Kapacina Valér lövésénél is védenie kellett Fejér Bélának. Szpari-gólok is maradtak még a játékrészre, a piros-kékek további háromszor találtak be, így 6–0-ra győztek.

Vasárnap már bajnokik

Felkészülési körképünket a Kisvárda II. csapatával zárjuk. Az NB III.-as gárda a szlovákiai Slávia TU Kosice vendége volt, és 4–0-ra győzött.

A Spartacus Balmazújvárosban, a Dorog ellen kezdi meg a bajnokságot, a Sényő és a Kisvárda II. egymással csap össze az első fordulóban a Várda otthonában. Mindkét találkozót vasárnap rendezik.


Labdarúgás: felkészülési mérkőzések

Nyíregyháza Spartacus–Balmazújváros 2–1 (2–0)

Nyíregyháza, Örökösföldi sporttelep Nyíregyháza: Menczeles – Szabó, Szokol, Vasziljevics, Nemes, Márkus, Paku, Kalocsai, Ferencz (Galambos 46.), Pócsik (Bagoly 22.), Erdei.Gól: Pócsik (15.), Márkus (41.).

Nyíregyháza Spartacus–Sényő 6–0 (3–0)

Balmazújvárosi stadion Nyíregyháza: Fejér – Herczku, Papucsek (Szokol, 80.), Jánvári, Csilus Á., Sigér Á. (Márkus, 70.), Vass P.(Paku, 75.), Hamed (Kalocsai, 57.), Gresó, Zamostny, Novák.Sényő: Nagy – Bodó, Szilvási, Klepács (Páll 46.), Farkas (Barta 70.), Fabu (Lakatos L., 46.), Tóth (Schmidt 31.), Kapacina V.(Jócsák, 70.), Toldi (Fenyőfalvi, 46.), Vámos, Orosz.Gól: Novák (14., 29., 77.), Zamostny (19., 90. – a másodikat 11-esből), Gresó (46.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában