szparika

2021.07.31. 08:36

Rajt a balmazújvárosi otthonban

A Nyíregyháza Spartacus a Dorogot fogadja az első fordulóban.

MK

20210724 Nyíregyháza fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - Balmazújváros FC barátságos labdarúgó mérkőzés. képen: Galambos Ádám

Fotó: Sipeki Péter

Az élvonalbeli csapatokhoz hasonlóan a másodosztály mezőnyének is véget ért a nyári szünet, vasárnap megkezdődik a bajnokság. A Nyíregyháza Spartacus hazai pályán játszik – azt már többször megírtuk, hogy az előttünk álló idényben Balmazújvárosban lesz a csapat otthona. A felkészülési időszakban bőven volt munka az együttesnél, hiszen Szergej Pacaj személyében új vezetőedző állt a csapat élére, mellette jó néhány új játékos is érkezett.

A dorogi keret is átalakult

– Július 20-án hajnalban hazajöttünk az edzőtáborból, utána két szabadnapot kaptak a fiúk – foglalta össze a Szpari trénere az utóbbi másfél hetet. – A munka nagy része és a nagyobb terhelés Szlovéniában megvolt, itthon már többet foglalkoztunk a taktikával és az egyéni teljesítmények fejlesztésével. Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával és munkamoráljával.

Az első ellenfél az előző idényben 14. helyen végzett Dorog lesz, mellyel itthon 1–1-et játszott a Spartacus még tavaly augusztusban, februárban pedig idegenben kikapott 1–0-ra. A Komárom-Esztergom megyeiek keretében is volt változás bőven, érkezőik között van a megyénkben jól ismert, legutóbb Jászberényben futballozó Pálinkás Gergő és a korábbi kisvárdai játékos, Izing Martin.

– Az első meccs mindig nehéz, mert nem sok információd van az ellenfélről, később már könnyebb lesz, amikor játszott tétmeccset az aktuális ellenfél – fogalmazott Szergej Pacaj. – Mi egyébként is a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni. A Dorog stabil középcsapat, nem lesz könnyű feladatunk, de mindent megteszünk, hogy megszerezzük a három pontot.

Hajdúnánás felé

A nyíregyházi klub honlapja azt javasolja a Balmazújvárosba autóval érkező szurkolóknak, hogy az M3-as autópályáról Hajdúnánás felé térjenek le, onnan jó minőségű úton megközelíthető a város. A klub ingyenes, 60 fős buszt is indít, amire előzetesen a csapat Facebook-oldalán kell regisztrálni.


Labdarúgás

Labdarúgás: NB II.

1. forduló, vasárnap, 17.30. Nyíregyháza Spartacus–Dorog, Balmazújváros, v.: ­Szilágyi (Medovarszki, Csatári). Nyíregyháza: Menczeles – Szokol, Herczku, Papucsek, Galambos – Márkus, Kalocsai, Hamed, Szabó B. – Csörgő, Novák.

További mérkőzések: III. Ker. TVE–Budafok (17.30), Békéscsaba–Szeged, ETO FC Győr–Tiszakécske, Szolnok–Szentlőrinc, Kecskemét–Budaörs, Siófok–Soroksár, Vasas–Ajka, Csákvár–DVTK (mind 19), PMFC–Haladás (20).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában