Aranypatkó Nagydíj

2021.07.01. 10:05

Réka gyógykezelésére gyűjtenek

A szervezők egy beteg kislány gyógykezelésére gyűjtenek adományokat.

BB

Az erősemberek Varga Réka javára gyűjtenek

Forrás: ifj. Fekete László archívuma

Az idén már harmadszor rendezik meg az Aranypatkó Nagydíjat a Guido Lovasparkban. A trófeát háromszor kell megnyernie egymás után annak, aki végleg haza akarja vinni a vándordíjat. Az első két alkalommal mindig más végzett az élen, így szombaton valaki duplázhat is akár, és ezzel nagy lépést tehet afelé, hogy a huszonnégy karátos arannyal bevont díszes patkót végleg a vitrinjébe tehesse.

Shetlandi pónit sorsolnak

– Eddig tizenhét fogat jelezte részvételét, és két-három nevezés még függőben van. A tavalyi versenyt ifj. Fekete György nyerte meg, aki idén is a lovai közé csap. Ő a verseny egyik esélyese, hiszen többszörös fedeles kettesfogathajtó-bajnok – latolgatta az esélyeket Gulyás Zsolt, a Guido Lovaspark tulajdonosa.

– A verseny két futamból áll, a délelőtti sorrend alapján indulnak a fogatok a délutáni futamon, amelyen a legjobb időt futott egység indul a legvégén. Ezután az első hat az összevetés során dönti el a végső sorrendet – magyarázta Gulyás Zsolt.

Érdemes lesz kilátogatni, hiszen az izgalmas verseny mellett a szervezők egy shetlandi pónit sorsolnak ki a tombolajegyet váltók között. Betétprogramként pedig déltől a tiszta erősemberek utánpótlásversenyét tekinthetik meg a kilátogatók.

– Ezeknek a fiataloknak nagyon kevés versenyzési lehetőségük van, ezért úgy döntöttem, hogy felkarolom őket, és több alkalommal is lehetőséget biztosítok nekik arra, hogy megmutassák magukat. Ennek a sorozatnak nyolc állomása lesz az ország különböző pontjain, a megyében ezenkívül szervezek még versenyt Mátészalkán, Fehérgyarmaton és Nyíregyházán. A versenyzők az ország különböző pontjairól jönnek, és mérik össze hat versenyszámban az erejüket: kőgolyóemelés, traktorgumi-forgatás, súlyok oldalra tartása, súlyok cipelése, kamionhúzás és koffercipelés – mondta ifj. Fekete László kilencszeres natúr erősember-világbajnok.

Az esemény jótékony célokat is szolgál, a kihelyezett gyűjtőládikába adományokat gyűjtenek a kilencéves Varga Réka javára. A befolyt összeget a súlyos beteg kislány gyógykezelésére ajánlják fel a rendezvény szervezői.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában