Szparika

2021.09.17. 08:54

Egyéni hibák okozták a Szpari vereségét

Szergej Pacaj szerint csak egy csatát veszítettek el szerdán, a háborút még nem.

MK

A diósgyőriek megbüntették a hibákat

Fotó: Ádám János

Nyíregyházán nagy reményekkel várták az NB II. szerdai fordulóját. Ugyan a szezon előtt a Diósgyőr számított abszolút esélyesének a szeptember 15-re kiírt keleti derbinek, a bajnokság első hét fordulója után magabiztosak lehettek a Szparinál, ugyanis veretlenül álltak a tabella élén.

Nem volt benne meglepetés, a hazaiak is rendkívül motiváltan vágtak neki a rangadónak és a harmadik percben már meg is szerezték a vezetést – ennél is bosszantóbb, hogy öngóllal került előnybe az ellenfél. A Spartacus focistáinak hozzáállásával nem volt probléma, bár a DVTK birtokolta többet a labdát, a vendégek nem játszottak alárendelt szerepet. A Szpari kétszer is egyenlített, ám a hajrára elfáradt és további két gólt kapva 4–2-re veszített.

– Ez már a sokadik mérkőzés volt, amelyen egyből hátrányba kerültünk, a semmiből gólt kaptunk már a harmadik percben – értékelt Szergej Pacaj, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Vasárnap kupameccs

– A csapat tartását mutatja, hogy kétszer is felálltunk, sikerült egyenlítenünk, de rengeteg egyéni hibát vétettünk. Rossz pozíciót vettek fel a védők, az ellenfél bepasszolta oda a labdát és már meg is volt a helyzet. Egy-egy hibából még nem feltétlen lesz probléma, de amikor folyamatában három-négy jön össze, azt már megbünteti egy DVTK-szintű csapat. A mérkőzés után elmondtam a fiúknak, hogy egy csatát elveszítettünk, de a háborút még nem. Ebből a vereségből nagyon sokat lehet tanulni, javítanunk kell a hibákat, hogy ne forduljanak elő legközelebb – tette hozzá a tréner.

A nyíregyháziak a tabella negyedik helyéről várhatják a folytatást, ami még nem hétvégén lesz, vasárnap ugyanis bajnoki helyett Magyar Kupa-meccset játszik a csapat – a Szpari 18 órakor az NB I.-es Budapest Honvédot fogadja Balmazújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában