kézilabda

2021.09.17. 09:12

Nyírbátorban a célok változatlanok

A Fehérgyarmat és a Nyírbátor is új edzővel vág neki a szezonnak.

BB

A zöld felsős Fehérgyarmat augusztus végétől már csak a munkára koncentrál

Fotó: KM-archív

Az előző kiírásban bajnok Nyírbátor csak hajszállal maradt el az osztályváltástól, Pánczél Zoltánék eltökéltek, céljaik változatlanok a hétvégén induló pontvadászatban.

– Négyéves, eredményes munka után köszöntük meg edzőnk, Csapos János munkáját, örömünkre szolgál, hogy a szakember továbbra is minket segít utánpótlás vonalon. Helyét a hosszú idő után visszatérő Molnár András vette át, aki új impulzusokat adott a csapatnak.

Hosszú utat kell megtenniük

– A csapat magját sikerült egyben tartani, de céljaink eléréséhez tovább erősítettünk: Nyíregyházáról hozzánk igazolt Gadnai Attila, Vasas György és Tamás Menyhért. A munkát augusztus elején kezdtük, és a tréningek mellett hat edzőmérkőzés is szerepelt a programunkban. Bizakodásra ad okot, hogy a magasabb osztályú Mezőkövesdnek egyenrangú partnerei voltunk és a DEAC ellen is voltak jó periódusaink. Céljaink továbbra is változatlanok: a bajnoki címre törünk és szeretnénk újra, immár az egycsoportos NB I./B-be jutni. Tudjuk, hogy ehhez hosszú utat kell megtennünk, de készen állunk a feladatra, amelyhez minden személyi és tárgyi feltétel adott – fogalmazott Petneházi Zsolt, a Nyírbátor szakágvezetője.

A Fehérgyarmati VSE Enjoy Robotics NB II.-es férfi felnőttcsapata az előző szezonban huszáros hajrával megkapaszkodott az osztályban.

– Felkészülésünket némileg megváltozott játékoskerettel kezdtük meg, távozott Bécsi János és Tóth Norbert, Kotvász András, valamint Szabó István szünetelteti sporttevékenységét, érkezett viszont Gacsályi Gábor. A legnagyobb „fogás” azonban Varga László visszahozatala Nyíregyházáról a nevelő egyesületébe. Az edzéseket továbbra is Juhász Zoltán játékos-edző vezette augusztus 30-áig, de az MKSZ által előírt edzői engedély hiányában augusztus 31-én Varga László játékos-edző vette át a csapat irányítását. Az augusztus közepén megtartott közgyűlés az időközben sajnálatos módon elhunyt dr. Szabó Tímea és a szakfelügyelőnek kinevezett Falcsik Miklós helyett beválasztotta a vezetőségbe Pisák Szabolcs és Szigeti Bertalan vállalkozókat. Pisák Szabolcs, mint az egyesület névadó szponzorának tulajdonosa teljes támogatásáról biztosította a jelenlegi vezetést és azt a munkát, amit Varga László vezetésével a játékosok végeznek.

Pótolják az elmaradt edzéseket

A múlt hónapban az egyesületen belüli villongások miatt több edzés, edzőmérkőzés kimaradt, ami jelentősen hátráltatja a normális felkészülést. Varga László kinevezésével azonban rend, fegyelem, nyugalom uralkodik a csapatnál, és komoly munka folyik az elmaradt edzések pótlására – tájékoztatta lapunkat Tankóczi Gyula, a Fehérgyarmat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában