Hübner Nyíregyháza BS

2021.09.22. 09:20

Öt év után a Hübner-Nyíregyháza BS újra az élvonalban lép pályára

A Nyíregyháza Blue Sharks szerdán lejátssza első meccsét az élvonalban.

MK

Nigel Johnsonék nehéz meccsel indítják a szezont

Fotó: Pusztai Sándor

Eljött a nap, amire a nyíregyházi kosárlabdabarátok öt éve várnak: a Hübner-Nyíregyháza BS újra az élvonalban lép pályára! A Cápák az A csoport nyitányán Debrecenben játszanak szerdán 18 órakor.

A nyitány pikantériája

– Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy izgatottan várjuk az első fordulót – fogalmazott Bus Iván csapatkapitány.

– Hosszú felkészülés van mögöttünk, ilyenkor már mindenki nagyon várja, hogy végre élesben is megmutassuk magunkat. Külön pikantériája az első fordulónak, hogy szomszédvári rangadóval indítunk. Tisztában vagyunk vele, hogy a DEAC nagyon erős csapat, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát. Bízom benne, hogy sok nyíregyházi néző is ellátogat a meccsre!

A debreceniek az előző idényben a negyedik helyen végeztek. Csapatuk nagyrészt egyben maradt, de szerződtettek egy ígéretes fiatal játékost Valerio-Bodon Vincent személyében, négy új légiósuk közül pedig kettő is ismert már a bajnokságban. A palánk alatt a liga egyik legjobb centerét, Tóth Ádámot foglalkoztatja Milenko Topics vezetőedző, és említsük meg a csapatkapitányukat, a nyíregyházi Polyák Lászlót is.

– A DEAC nagyon erős csapatot rakott össze erre a szezonra, zömmel olyan játékosokkal, akik már az előző idényben is ott voltak, illetve légiósok között is érkeztek olyanok, akik letették a névjegyüket a magyar bajnokságban – mondta el Pethő Ákos, a Blue Sharks vezetőedzője. – Gondolok itt Thamesre, aki Körmenden volt meghatározó játékos, vagy Dzeletovicsra, aki Szegeden volt a bajnokság egyik legjobbja. Kimondva, kimondatlanul, nemzetközi kupában akar indulni a DEAC a következő idényben, ennek megfelelően erősítette meg a csapatát. Tudjuk, hogy bizonyos posztokon erősebbek tőlünk, de az első fordulóban meglepetést szerezhetünk, erre is készülünk.

Nem feltartott kezekkel

A nyíregyházi közönség néhány napja láthatta a debrecenieket, ugyanis részt vettek a Sitku Ernő-emléktornán. Az elődöntőben szoros meccsen kikaptak az Albától, majd a harmadik helyért legyőzték a Honvédot.

– Nem játszottunk egymás ellen, ilyen szempontból vannak vakfoltok, de azt tudjuk, hogy nagyon erős belső játékuk van Tóth Ádámra építve és masszív, kilencemberes rotációt alkalmaznak. Talán nekik is újdonság lesz hazai pályán játszani, ugyanis nem mindig tudtak ott edzeni, különböző nemzetközi események miatt. Várjuk a mérkőzést, még egyszer mondom, nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára – tette hozzá a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában