Hübner Nyíregyháza BS

2021.09.09. 09:27

Teljes kerettel az emléktornán a Cápák

A próbajátékos megfelelt, ő is játszik a Sitku Ernőről elnevezett felkészülési viadalon.

MK

Seth LeDay, Kozák Bertalan, C. J. Bryce, Anda Dávid, Nigel Johnson és Rytis Pipiras a Blue Sharks új játékosai

Fotó: a szerző

Két hét sincs már hátra az élvonalba jutott Hübner Nyíregyháza BS első bajnokijáig. A Cápák természetesen javában készülnek a szezonra, immáron teljes kerettel. Mint ismert, az „eltűnt” Alex Reese helyett új légióst keresett a klub, a szakmai stáb és a vezetőség nem akart felelőtlenül dönteni, így egy hét próbajátékra hívta Seth LeDayt. A 25 éves amerikai két nappal az érkezése után már pályára lépett az oroszlányi Bányász Kupán, melynek első meccsén 16 pontot és 8 lepattanót, a másodikon 9 pontot és 5 lepattanót jegyzett, emellett energikus játéka a védekezésben is a csapat segítségére volt.

Nyíregyházi ellenfelek

A 201 centi magas erőcsatár számos edzésen is bizonyított, s mivel az orvosi vizsgálatokon is mindent rendben találtak, a vezetőség véglegesítette a játékos szerződését.

Az atletikus kosaras az East Carolina Egyetemen végzett 2020-ban, első profi szezonjában Izlandon, Litvániában és Koszovóban is kosárlabdázott. A Pristina csapatában 18 meccsen 10.4 pontot és 5.8 lepattanót átlagolt, az együttessel koszovói kupát nyert és érdekesség, hogy csapattársa volt a Cápák irányítója, Nigel Johnson.

LeDayt, valamint a többi új fiút is láthatja a nyíregyházi közönség csütörtökön és pénteken a Continental Arénában, a Blue Sharks saját rendezésű felkészülési tornáján. A Sitku Ernő-emléktorna megtekintése ingyenes, de a klub adománygyűjtést szervez, amivel a tavaly elhunyt legendás kosaras két gyermekének pályafutását szeretné támogatni.

A viadalra érkezik Sitku Ernő pályafutása egyik legmeghatározóbb klubja, a Budapesti Honvéd, amely a másodosztályú pontvadászat egyik legfőbb bajnokesélyese. A fővárosiak többnyire az A csoportból erősítettek, valamint keretükben tudhatják a nyíregyházi Jakab Pétert is, aki az elmúlt években az MTK meghatározó játékosa volt. A torna a DEAC–Alba rangadóval kezdődik. A két csapat az előző idényben ötmeccses csatát vívott az elődöntőbe jutásért, a párharcból a debreceniek jöttek ki jobban, végül a negyedik helyen végeztek.

A DEAC – melynek csapatkapitánya a nyíregyházi Polyák László – éremesélyes a következő idényben, és a fehérváriak is hasonló céllal vágnak neki a bajnokságnak. Meg is van erre az esélyük, hiszen csapatukban Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt, Pongó Marcell és Lukács Norbert személyében négy válogatott kerettag pattogtat.

Meghálálnák a bizalmat

– Videóztunk a héten, megnéztük a javítani valókat, ezeken dolgoztunk az edzésen – mondta el lapunknak Pethő Ákos vezetőedző. – Hétfőn és kedden kemény terhelést kaptak a fiúk. Örülök, hogy ilyen erős ellenfelekkel is kipróbálhatjuk magunkat. Azt várom a csapattól, hogy az eddig mutatott pozitív szakaszokat tovább nyújtjuk a meccseken. Hazai közönség előtt próbálunk olyan teljesítményt nyújtani, amivel megháláljuk az előlegezett bizalmat. Várjuk a szurkolókat a mérkőzésre!


Kosárlabda

Sitku Ernő-emléktorna

Csütörtök

16: DEAC–Alba Fehérvár

17.45: megnyitó

18.45: Honvéd–Hübner Nyíregyháza BS

Péntek

16: mérkőzés a 3. helyért

19: döntő

20.45: eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában