Fatum-Nyíregyháza

2021.09.15. 09:36

Tornasikerrel üdvözölnék a szurkolókat

A nyíregyházi röplabdázók a Fatum Property Kupán játszanak újra nézők előtt.

MK

A sajtótájékoztató résztvevői: dr. Mohácsi Máté, Litvai Zoltán, Németh Szabolcs és Kőhalmi Richárd

Fotó: klub

Három nap alatt tizenegy mérkőzés – ezek az idén hatcsapatos Fatum Property Kupa legfontosabb számai. Na, meg a másfél millió forintos összdíjazás, melyből minden csapat részesül, a győztes 600 ezer forintot tehet zsebre.

Szlovák csapat is érkezik

– Köszönet Litvai Zoltánnak, aki az idén is biztosítja a pénzdíjat – kezdte a pénteken rajtoló torna sajtótájékoztatóját dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője.

– Ez páratlan az országban, az összes csapat nyerhet valamit amellett, hogy a torna szakmailag fontos része a felkészülésnek. Köszönet azoknak a csapatoknak is, amelyek elfogadták a meghívást. Sok együttest megkerestünk, de többen nem vállalták a részvételt. A koronavírus miatt nem volt egyszerű külföldi csapat részvételét is megszervezni, a szakmai stáb hét-nyolc csapatot megkeresett, végül a szlovák Brusno vállalta a szereplést.

– Örülünk, hogy a koronavírus-helyzettől függetlenül meg tudjuk rendezni a tornát és a szurkolók láthatják az új csapatot – vette át a szót Litvai Zoltán, a Fatum Property Kft. ügyvezetője. – Bízom benne, hogy az egész szezonban jelen lehetnek a nézők. A csapattól én csak annyit várok el a tornán, mint máskor: teljes mellszélességgel álljon ki a meccsekre.

– Szeretnénk, ha minél nívósabb, minél erősebb csapatok jönnének. Nagyon jó mezőny jött össze, örülünk neki, hogy külföldi csapat is érkezik, ezt azt irányt szeretnénk is erősíteni a jövőben, továbbá a létszám felmehet majd akár tíz csapatig is – tette hozzá az ügyvezető.

Lökést adnak a drukkerek

A Fatum a tavaly még négycsapatos tornán szurkolók előtt diadalmaskodott, majd november 1-je volt az eddigi utolsó alkalom, hogy nézők jelenlétében röplabdázhatott.

Németh Szabolcs vezetőedző elmondta, a torna lökést adhat a csapatnak, új impulzus érheti a lányokat a monoton felkészülési időszak közepén.

– Nagyon várjuk a tornát, mert tavaly csak egy-két meccset játszottunk nézők előtt. A szurkolók nagy lökést adnak, hiányzik az a plusz, amit ők biztosítanak. Azt még nem ígérhetem, hogy az új játékstílusunkat láthatják hétvégén, de az odaadás és az elán nem lesz megkérdőjelezhető – fogalmazott a tréner.

Az egyesület napijegyeket árul az eseményre, illetve aki már megvette az új idényre érvényes bérletét, a tornán is használhatja azt.


Röplabda

Fatum Property Kupa

Péntek.

10.: Fatum-Nyíregyháza–DVTK (A csoport),

13.: MTK–VK Brusno (B csoport),

15.30: Balatonfüred–MTK,

18.: UTE–Fatum-Nyíregyháza

Szombat.

10.: Balatonfüred–VK Brusno,

13.: UTE–DVTK,

15.30: B csoport győztese–A csoport második helyezettje,

18.: A csoport győztese–B csoport második helyezettje

Vasárnap.

10.: 5. helyért,

14.: 3. helyért,

16.: döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában