NB III.

2021.10.22. 08:43

A kilencvenből kevés a húsz

A sereghajtó vendége lesz a Sényő-Carnifex, az éllovas Kazincbarcika látogat Kisvárdára.

ML

Forrás: VARDAFOCI.HU

Ez bizony nem volt túl sikeres szerdai forduló. A Sényő-Carnifex számára nagyon nem, mert az NB III.-as focicsapat hazai pályán 4–1-re kikapott a DVTK második együttesétől.

Fotó: VARDAFOCI.HU

Hamarabb kellett volna váltani

– Nagyon rosszul kezdtük a meccset, korán hátrányba kerültünk – kezdte visszapillantását a találkozóra Fiumei Viktor, a sényői edzőpáros tagja. – Talán abban mi is hibáztunk, hogy egyből nem váltottunk játékrendszert. Szünet után megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, volt is nagy esélyünk a gólszerzésre. Talán ha azt a ziccert értékesítjük, lett volna esélyünk a sikeresebb szereplésre és másként alakul a meccs. Sajnos, nemcsak akkor hibáztunk, hanem utána egyéni hibák miatt is még nagyobb hátrányba kerültünk. Húsz perc jó játék a kilencvenből nem elég ilyen csapat ellen.

Vasárnap Törökszentmiklósra utazik a sényői alakulat. A vendéglátók sereghajtóként mindössze két ponttal bírnak.

– Ha ott nem nyerünk, akkor sehol – tért rá Fiumei Viktor a következő fordulóra. – Persze, az ilyen kötelezők gyakorta nagyon nehezek, márpedig a céljaink eléréséhez – nincs már mit szépíteni – vasárnap három ponttal kell hazatérnünk.

A Kisvárda II. szerdán egy pontot szerzett a negyedik helyen álló Hajdúszoboszló vendégeként. A mieink jutottak előnyhöz, ám a fürdővárosiaknak sikerült egalizálni.

– Azt gondolom, hogy alkalmazkodni kellett a körülményekhez, hiszen a pálya állapota nem volt kifogástalan – indította a beszélgetést Kocsis János, a Kisvárda Master Good II. mestere. – Az első fél­időben játékról nem nagyon lehetett beszélni, mindkét csapatnál inkább a küzdelem, a párharcok domborodtak ki. Túl sok helyzet nem is alakult ki a kapuk előtt. Szünet után a rúgott gólunkat követően voltak olyan lehetőségeink, amelyekkel eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos, ez nem sikerült, miután pedig a szoboszlóiak egyenlítettek, érezni lehetett, hogy ez már döntetlen marad, mert nem igazán voltak olyan gólszerzési lehetőségek, amelyek eldöntötték volna a találkozót. Nekünk az igazi probléma az volt, hogy nem tudtuk megszerezni a második találatot és megvédeni az egygólos előnyt.

Ez egyszerűbb meccs lesz

Vasárnap itthon játszik a szabolcsi együttes és bizony nehéz meccs elé néznek a játékosok, hiszen a listavezető Kazincbarcika lesz a vendég.

– Számunkra ez egy egyszerűbb meccs lesz, mert a Barcika kiemelkedik a mezőnyből, nem NB III.-as csapat. A feltételeket, a játékosállományt tekintve már most NB II.-es együttes. Nagy valószínűség szerint azért ők sem fogják lejátszani veretlenül a bajnokságot és bízom benne, hogy mi leszünk az elsők, akik legyőzik őket. Az, hogy ki fog ellenük játszani, majd szombaton derül ki, hiszen az NB I.-es csapatunk pénteken fog pályára lépni Pakson – így Kocsis János.

Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 14. forduló, vasárnap

Kisvárda Master Good II.–Kazincbarcika

Törökszentmiklós–Sényő-Carnifex

További mérkőzések: Tiszaújváros–Füzesgyarmat, Eger–Hajdúszoboszló, BKV Előre–Békéscsaba II., DEAC–Tiszafüred, Jászberény–DVSC II., Hidasnémeti–Tállya, DVTK II.–Salgótarján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában