Kisvárda Master Good

2021.10.27. 19:02

A Kisvárda esélyt sem adott az MTK-nak

A szabolcsi gárda az első félidőben elintézte a szerdai Magyar Kupa-mérkőzést.

Janisz Karabeljovék (8) látványos játékkal verték meg az MTK-t

Fotó: KISVARDAFC.HU/MÓRICZ CSABA

Ugyan a Kisvárda névsora nem Dombó Dáviddal kezdődött, és a szokásos középhátvédpáros is pihent, mégsem lehetett B csapatnak nevezni a szabolcsiak kezdőjét, hiszen ott volt a csapatban a kihagyhatatlan Hej Viktor, Bohdan Melnik, valamint Jasmin Mesanovic, az utóbbi időben több lehetőséget kapó Jasir Asani, és visszatért Matheus Leoni

Camaj remekelt

Joao Janeiro vezetőedző beharangozónkban el is mondta, hogy fontos a mérkőzés, az a klub célja, hogy minél tovább jusson a Magyar Kupában, és egyébként is mindig száz százalékot vár el a játékosaitól.

A tréner megkapta, amit kért! A hazai gárda az első percektől kezdve az MTK fölé nőtt. Tizenöt percnyi puhatolózás után – mely során nagyjából végig a Várdánál volt a labda – megérkezett az addigi legnagyobb helyzet, de Driton Camaj lapos beadása nem ért el a kapu elé berobbanó Mesanovichoz. Lett viszont az akcióból egy szöglet, amit nem tudott kellően felszabadítani a vendéggárda, a szép akció végén Camaj 18 méterről gyönyörűen csavart a kapu bal oldalába.

Ezt követően is az NB I. listavezetője irányította a játékot, s szinte minden arannyá változott, amiben benne volt az első gólt szerző montenegrói játékos lába. A hazai 7-es a 33. percben úgy szerzett gólt szabadrúgásból, hogy labdájába senki nem ért bele, az szépen becsorgott a bal alsóba.

Még a félidő vége előtt egy gyönyörű gólpasszal is észrevétette magát: indítása Asanit találta meg, aki védője szorításában is értékesítette ziccerét, 3–0-ra alakítva ezzel az eredményt.

Az első félidőben csupán egy értékelhető lövést bemutató MTK érthetően aktívabban kezdte a második játékrészt, de hamarosan a Várda megint átvette a kezdeményezést, majd újabb gólt szerzett. Lazar Zlicsics addig tologatta a labdát a 16-os vonalán, mígnem kellő helye lett lövésre, ki is rúgta a jobb alsót.

Tizenegyest védett a kapus

A vendégek viszonylag gyorsan szépítettek, az utolsó tíz perchez érve pedig a semmiből kiharcoltak egy büntetőt, ám a további zárkózást a 20 éves Artem Odincov akadályozta meg, aki kivédte Haraszti Zsolt tizenegyesét. A hazai drukkereknek nem kellett izgulniuk a csapat tizenhat közé jutásáért – noha két NB I.-es gárda találkozott, mégis, mintha osztálykülönbség lett volna a csapatok között.


Labdarúgás

Magyar Kupa, 4. forduló, a 16 közé jutásért

Kisvárda Master Good–MTK 4–1 (3–0)

Várkerti Stadion, 1100 néző, v.: Rúsz (Szert B., Berényi Á.).

Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko, Rubus, Leoni – Melnik, Karabeljov (Ötvös, 56.) – Asani (Gosztonyi, 68.), Zlicsics, Camaj (Czérna, 56.) – Mesanovic (Nagy M. K., 68.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

MTK: Somodi – Godwords, Markovics, Ferreira (Varju, a szünetben), Nagy B. – Weir (Ramadani, a szünetben), Kata, Mezei Sz. – Vancsa (Miknyóczki, 84.), Kocsis B. (Drljo, 63.), Haraszti. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Gól: Camaj (17., 33.), Asani (44.), Zlicsics (53.), illetve Kocsis (62.).

Mesterszemmel

Joao Janeiro: – Jó meccset láthattak a nézők, örülök, hogy lehetőséget adhattam olyanoknak, akik korábban kevesebbet játszottak. Szép gólokat szereztünk, sajnálom, hogy nem adta a televízió ezt a meccset. Büszke vagyok arra, hogy milyen emberekkel vagyok itt körülvéve.

Teodoru Vaszilisz: – Az MTK-nál mindig azt vettük figyelembe a Magyar Kupában, hogy a fiataloknak adjunk lehetőséget, ez most is így volt. A Várda két pontrúgásból két gólt

szerzett a mérkőzés elején, ez befolyásolta az egész meccset. A második félidő végére már rendben volt a játékunk.

További eredmények

Győr (II.)–Puskás Akadémia 1–0 (0–0)

Nagykanizsa (III.)–Tatabánya (III.) 1–0

(0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás

Tököl (megyei I.)–Ferencváros 0–7 (0–6)

Jászberény (III.)–Vasas (II.) 0–1 (0–1)

ESMTK (III.)–Békéscsaba (II.) 2–4 (0–3)

SZ VSE (megyei I.)–Cegléd (III.) 0–2 (0–0)

Haladás (II.)–Gyirmót 0–1 (0–0)

Budafok (II.)–Újpest 1–2 (0–1)

Kecskemét (II.)–Debrecen 2–1 (0–0, 1–1)

Szeged(II.)–Mezőkövesd 2–1 (1–1)

Csákvár (II.)–Pécs (II.) 2–0 (2–0)

ZTE FC–Budapest Honvéd lapzárta után

Csütörtökön

Kazincbarcika (III.)–DVTK (II.) 19.30

November 3.

BVSC-Zugló (III.)–Fehérvár FC 12.30

III. Kerület (II.)–Paks 12.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában