Atlétika

2021.10.08. 06:59

A vírus mondott stopot

Helebrandt Máté nem indult 35 kilométeren, két edzőtábort szeretne még az idén.

km

Miként arról lapunkban már többször beszámoltunk, a gyaloglásban az 50 kilométert a 35 váltja fel. Jövőre az oregoni világbajnokságon és a müncheni Európa-bajnokságon már 35 kilométeres táv lesz a 20 kilométer mellett. Ez a változtatás érintette Helebrandt Mátét, a Nyíregyházi Sportcentrum kétszeres olimpikonját, aki Tokióban 50 kilométeren a 17. helyen végzett.

Az első 35 kilométeres bajnokságot a hét végén rendezték, és az első bajnoki címet a honvédos Venyercsán Bence szerezte meg, aki Tokióban 50 kilométeren a 20. helyen zárt.

A mezőny tagjai a Puskás Aréna körül teljesítették a távot, és az eredménylistán hiába kerestük Máté nevét, Pokrovenszki József tanítványa nem szerepelt rajta. Nem véletlenül.

Már jól van az olimpikon

– Mivel a 35 kilométeres bajnokságon már szintidőt lehetett volna teljesíteni,úgy terveztük, hogy elindulok – kezdte érdeklődésünkre Helebrandt Máté. Sajnos, a verseny előtt elkaptam egy vírust, fájt a torkom, másfél hétig pihentem otthon. Így aztán úgy döntöttünk Józsi bával, hogy nem indulok. Így utólag nem is bánom, mert igazából nem volt túl jó a pálya. Már jól vagyok, az idén már több verseny nem lesz. Most még pihenek, aztán elkezdjük a komolyabb munkát, novemberben és decemberben edzőtáborba szeretnék menni, remélem, ismét készülhetek majd a megszokott portugáliai helyszínen – így Máté.

Borítókép: Máté Tokióban ment utoljára 50 kilométeren | Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában