kézilabda

2021.10.14. 09:41

Célkeresztben a celjei világbajnokság

A Kisvárda Master Good SE két játékosa is részt vett a juniorválogatott múlt heti összetartásán.

BB

Juhász Gréta és Mérai Maja fotó: kisvardaikezi.hu

Fotó: kisvardaikezi.hu

A múlt héten Siófokon edzőtáborozott a magyar női junior kézilabda-válogatott, az összetartáson részt vett a Kisvárda Master Good SE két tagja, Juhász Gréta és Mérai Maja is. Mint az ismert, ifj. Kiss Szilárd együttese júniusban veretlenül, a döntőben az oroszokat kiütve (31–22), megvédte Európa-bajnoki címét Celjében. Korosztályosaink már a jövő évi világbajnokságra készülnek, a munka mellett azonban az ünneplésről sem feledkeztek meg.

Felméréssel kezdtek

Juhász Gréta és Mérai Maja | fotó: kisvardaikezi.hu

– A szlovéniai torna óta most találkoztunk először, az első este ünnepi vacsorán vettünk részt, amelyen felidéztük a torna legemlékezetesebb pillanatait. Jó volt újra találkozni a lányokkal, hiszen évekig együtt voltunk Balatonbogláron, erre a szezonra azonban szétszéledt a társaság, szinte mindenki más csapatban játszik. Megbeszéltük, hogy kivel mi történt a nyáron, hogy tudott beilleszkedni az új csapatába – mondta a szabolcsiak balszélsője, Mérai Maja.

Másnap azonban már a munkáé volt a főszerep. Múlt kedden felmérésen vettek részt a játékosok, majd elkezdték az edzéseket, naponta két foglalkozást vezényelt a szakmai stáb, majd csütörtökön és pénteken már mérkőzésük is volt, előbb a Siófokkal, majd a Fehérvárral játszottak.

– Az edzéseken látszott, hogy nincs már meg az az összhang, amely jellemzett bennünket, de ez természetes, hiszen eddig éveken keresztül együtt játszottunk, most pedig a szélrózsa minden irányából érkeztünk Siófokra. Ez meglátszott a két edzőmérkőzés eredményén, Szilárd bá’ (ifj. Kiss Szilárd – a szerk.) mondta is, hogy ez most nem volt fontos, az a lényeg, hogy ismét összeszokjunk – mondta Juhász Gréta.

Az aranyérmet célozzák meg

A juniorválogatott minden hónapban néhány napot együtt tölt majd, legközelebb novemberben találkoznak, akkor az elképzelések szerint négyes torna házigazdái lesznek, de lehet, hogy csak a dán korosztályos válogatott érkezik. A cél a minél tökéletesebb felkészülés a jövő június végi celjei világbajnokságra, amelyen a lányok elmondása szerint ismét a legfényesebb medál megszerzését célozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában