Ökölvívás

2021.10.04. 08:42

Három ifjúsági bajnoki érmet bunyóztak

Kovács Ricsi teljesítményével elégedett volt a szövetségi kapitány.

ML

Háromból három! Az NYVSC-Big Boxing színeit hárman képviselték a nemréiben Bükön rendezett országos ifjúsági ökölvívó bajnokságon. A termés három érem, minden színűből egy-egy. Nagy Lajos tanítványai közül Beri Kevin (86 kg) két győztes meccsel szerezte meg a bajnoki címet. A Petrimán fivérek közül Milán (63,5 kg) szintén két nyert mérkőzéssel a dobogó második fokára állhatott. Patrik (67 kg) egy meccset nyert, ezzel a harmadik helyen zárt.

Ismét megosztott pontozás

– Kevin hozta a kötelezőt, jó neki ez az új súlycsoport – kezdte versenyzői értékelését Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing vezetőedzője. – Gyorsabb és erősebb lett, biztosan végzett az élen. Milán a döntőben megosztott pontozással kapott ki a nagy riválisától, Buza Rafaeltól. Idén ez már harmadszor történt így, bár szerintem mindháromszor egy hajszállal Milán volt a jobb.

Patrik az elődöntőben megosztott pontozással kapott ki attól a Simon Attilától, akit Kőszegen nagyon megvert. Szoros volt a meccs, az első és a harmadik menet Patriké volt, a második az ellenfélé, végül a fővárosi nyert. A meccsen egyébként eltört a keze, ezért nem is tudta folytatni. Pedig jöhetett volna Petrimán-Buzák visszavágó, hiszen a kőszegieknél van egy ikerpár, egyikük Milán, a másik Patrik súlycsoportjában van. Érdekes, hogy Patrik még nem bunyózott Rómeóval, talán a héten – így a Big Boxing mestere.

Ez alatt azt értette Nagy Lajos, hogy az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő bő keret tagjai edzőtáboroznak, ennek végén hirdetik majd ki az utazók névsorát. Kevin helye szinte biztos, jó lenne, ha nem egyedül utazna a monte­negrói Budvába, ahol a hírek szerint 38 ország 365 bunyósa száll majd ringbe.

A kapitányt meggyőzte Ricsi

A Big Boxing felnőttválogatottja, Kovács Richárd is kötelek közé lépett a szarajevói Musztafa Hajrulahovics-emlékversenyen, amely fontos állomása volt a felnőtt világbajnokságnak. Hazánk mellett Franciaország, Olaszország, Németország, Skócia, Wales, Románia, Lengyelország, Románia, Finnország, Dánia, Monteneg­ró, Koszovó, Hollandia, a házigazda Bosznia-Hercegovina és Szerbia mérettette meg bunyósait

Ricsi 63,5 kg-ban a skót Robbie Mckechnie ellen bunyózott

– Kovács Ricsi meggyőzően bokszolt, és sorra megelőzte ellenfelét. A tapasztalt és komoly eredményekkel rendelkező skót versenyző végig ment előre, de Ricsi jól hatástalanította, és az adok-kapokból is többnyire ő jött ki jól. Ricsi mind a három menetben hozta a stabil teljesítményét, és még az utolsó menet második felében is ő búcsúzott ütésekkel. Biztosak voltunk a győzelmében, de nagy meglepetésre a bírók megosztott pontozással a skót versenyzőt látták jobbnak – értékelte válogatottunk teljesítményét Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Az edzőtábor végén döntenek

– Nagyjából minden úgy alakult, ahogy terveztem és azt gondolom, hogy nagyon hasznos volt ez a hét is a közelgő világbajnokság szempontjából. Jövő héttől újabb háromhetes tatai edzőtábor áll majd előttünk, reményeim szerint a végére a világbajnokságon induló versenyzőink már igazán jó formában lesznek.

– Ezen a héten az osztrák–szlovák, azt követően pedig a francia és a belga csapattal lesz közös edzőtáborunk itthon. Többek között az a cél, hogy a lehető legtöbb külföldi partnerrel tudjanak a versenyzőink kesztyűzni a világbajnokság előtt – nyilatkozta még a kapitány a szövetség hivatalos oldalán.

Borítókép: Petrimán Milán (balra), Nagy Lajos, Beri Kevin és Petrimán Patrik | Fotó: Nyvsc-Big BoxingMilán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában