rali

2021.10.24. 15:17

Herczigék elszálltak, Hadikék haramdikok

A szombatihoz hasonló napsütéses, de már ősziesen hűvös idő várta a zárónapot a Rally Hungary-n.

Fotó: DODO FERENC

Reggel fél kilenc sem volt, amikor az első páros elrajtolt Erdőbényén. A második Füzér-Abaújvár szakaszt meglepetésre a lengyel Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk Duó (Škoda Fabia) nyerte. Sajnos nemez jelentette a nagy durranást, hanem egy újabb kiesés. Herczigék kisodródva becsúsztak egy szakadékba, természetesen végleg elszálltak, pedig nagy esély lett volna a dobogós helyezésre. Mindkettőjüket kórházba szállítottak kivizsgálásra.

 

A mentés miatt csúszott a program a következő megmérettetésre, a nyíregyházi belvárosi gyorsra. Délelőtt tizenegy körül már több ezren álltak az útvonal szélé. Egy rendezői autóból értesítették a szurkolókat, hogy az előbbiek miatt csúszik a rajt. Aztán dél előtt nem sokkal elkezdtek száguldozni az autók. Sokan nem igazán láthatták a történéseket, ám hallhatták ami szintén nagy élményt jelentett. A leggyorsabbak Ostberék voltak, , az 5.78 kilométert 4 perc 48.9 másodperc alatt teljesítették. Az élen maradtak az oroszok mégpedig Ostbergék előtt, és ami örömteli, hogy Hadikék a harmadik helyre ugrottak, így indultak a délutáni hegyi gyorsokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában