Fatum-Nyíregyháza

2021.10.26. 09:29

Megnyugtatták egymást

Görcsösség után úgy játszott a Fatum, ahogy azt később is elvárja az edző.

MK

Maja Burazer 7 pontig jutott

Fotó: Sipeki Péter

Pici ijedtségre adott okot a Fatum-Nyíregyháza péntek este, a csapat első hazai meccsén. Az Újpest jobban kezdte a mérkőzést, majd bár vezetett az első szettben a házigazda, szoros végjátékban dőlt el a szett. Később kiderült, a találkozó idáig volt izgalmas, a címvédő a következő két játékrészben a várakozásoknak megfelelően győzte le ellenfelét.

Nyugodtan cserélhetett

– Hosszú idő után először játszottunk tétmeccset hazai közönség előtt, természetes, hogy ilyenkor mindenki különösen jó teljesítménnyel akar előrukkolni. Ez egy picit görcsösségbe ment át, de ezért vagyunk csapat, hogy segítsük és megnyugtassuk egymást – értékelte Németh Szabolcs vezetőedző a 3:0-s győzelmet.

A lányok idővel felvették a ritmust, a második és a harmadik szettben nem volt törés a játékban.

– Közé tudtuk tenni a tíz pontot, mindenki kapott lehetőséget (Lászlop Alexandra kisebb sérülés miatt nem lépett pályára – a szerk.), az sem látszott, ha más volt a pályán, mint aki kezdte a mérkőzést.

– Az első játszmában túl szép megoldásokra törekedtünk, abba belecsúszott egy-egy hiba – fejtette ki a tréner, hogyan változott meg a játék a második szettől. – Ahogy a blokkokat helyükre tettük, tisztább lett a védekezésünk, szépen visszatámadtunk, és végre elértük azt a számot a nyitás-fogadásból való támadásunkban, amit én nagyon kérek majd a játékosoktól a bajnokság későbbi szakaszában. Továbbra is azt mondom, hogy helyes úton vagyunk.

A nyíregyháziakra vélhetően nagyobb feladat vár a következő napokban, szombaton ugyanis a Vasas vendégeként játszanak, míg jövő csütörtökön a Békéscsaba látogat a Fatumhoz.


Röplabda

Női Extraliga, 2. forduló: Békéscsaba–DVTK 3:0, Kaposvár–Vasas 2:3, Szent Benedek RA–MTK lapzárta után.

A bajnokság állása

1. Nyíregyháza 2 2 – 6:0 6

2. Békéscsaba 2 2 – 6:1 6

3. Vasas 2 1 1 5:5 3

4. SZBRA 1 1 – 3:2 2

5. Újpest 2 1 1 3:5 2

6. Kaposvár 2 – 2 2:6 1

7. DVTK 2 – 2 2:6 1

8. MTK 1 – 1 1:3 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában