kézilabda

2021.10.14. 08:50

Pályán az utánpótlás

Fehérgyarmaton U13-as lányfordulót rendeztek szombaton a Vitka SE–Cigánd, a Szatmár USE, a Kisvárda, a Csenger, a Sárospatak USI és a Mátészalkai MTK csapatainak részvételével.

BB

Fotó: kisvardaikezi.hu

A Kisvárda és a Csenger mindkét meccsén győztesen hagyta el a pályát, a Vitka SE-Cigánd és a Mátészalka egyszer-egyszer diadalmaskodott, míg a házigazda Szatmár USE és a Sárospatak USI mindkét mérkőzésén vereséget szenvedett.

Október 9-én a kisvárdai városi sportcsarnokban hat csapat (Kisvárda, Szatmár USE, Buji DSE, Csenger VKC, Sárospataki USI, Nyíregyházi SN) vett részt a gyermekbajnokság leány U15 korosztályának aktuális bajnoki fordulóján. A mérkőzéseken nagy különbségű győzelmek születtek, egy meccs (Sárospatak-Buj 17:17) döntetlen eredményt hozott. Látszott a csapatokon, hogy kik tudtak a pandémiás helyzet ellenére is rendszeres edzeni. A nap során jó hangulatú és sportszerű mérkőzéseket láthattak a kilátogató szülők, hozzátartozók, akik lelkesen szurkoltak gyermekeiknek.

Fotó: kisvardaikezi.hu

Csenger vasárnap U11-es lányfordulónak adott otthont, bár a torna rendezője a nagyecsedi Rákóczi SE volt. Ebben a korosztályban még nem állapítanak meg végeredményt, így hivatalosan mind a hat találkozón 0-0-ás végeredmény született. Ennek a korcsoportnak ezek voltak az első „normál pályás” mérkőzései, hisz a tavalyi szezonban még kisebb méretű pályán és szivacskézilabdával játszottak a gyerekek. A Kisvárda II.-es csapata magasan kiemelkedett a mezőnyből.

A hétvégén tovább folytatódott a megyei női bajnokság.

Balkány-Fehérgyarmat 32-24 (14-11)

v.: Bíró Dávid Márk, Gadnai Attila, versenybíró: Kocsmáros András.

Az osztály szintjét meghaladó, jó iramú, küzdelmes, néha keményebb jelenetekkel tarkított mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a rutinosabb játékosokkal rendelkező hazai csapat.

Tiszavasvári-Csenger 32-31 (16-14)

v.: Tóth Gábor Tamás, Tóth István, versenybíró: Hanufer Sándor.

A mérkőzésen a csapatok elsősorban a gólszerzésre törekedtek, a védekezésre kevésbé figyeltek oda. Nagyon sok technikai hibát követtek el, de végig erős győzni akarás jellemezte mindkét együttest. A hazai csapat vezetett a mérkőzés nagy részében, de kis szerencsével a Csenger elvihette volna az egyik pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában