Hübner Nyíregyháza BS

2021.10.16. 08:27

Teljes kerettel, győzelemért utazott el a Blue Sharks

A nyíregyháziak sérülésektől megtépázott csapattal találkoznak.

MK

Seth LeDaynek a Sopron ellen is harcosan kell játszania

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: Dodó Ferenc

Három nagy múltú együttes után egy verhetőnek tűnő ellenféllel találkozik a Hübner-Nyíregyháza BS. A még nyeretlen Cápák szombaton a 2–2-es mérleggel álló Sopron otthonában mérkőznek. A találkozón egyéb okok mellett azért lehet az eddigieknél nagyobb esélye a Blue Sharksnak, mert a kisalföldiek problémákkal küzdenek. Legjobb pontdobójuk, Milos Boriszov az utóbbi időben több meccset kihagyott és hétvégén is kérdéses a játéka, Supola Zoltán és a nyíregyházi nevelésű Fazekas Csaba biztosan nem lép pályára, míg amerikai irányítójuk sérülés után múlt héten kezdte meg az idényt.

Ha Boriszov nincs, akkor négy amerikaira és az ugyancsak nyíregyházi Sitku Mártonra kell leginkább figyelni, aki 6.8 pontjával az egyik legeredményesebb fiatal játékos a bajnokságban, s csapata legponterősebb magyar kosárlabdázója.

– A Sopron hazai pályán mindig is erős csapat volt, hogy messzebb ne menjek, az előző idényben elvette a Falco veretlenségét – idézte fel Pethő Ákos, a Blue Sharks vezetőedzője. – Ebben a szezonban két dinamikus, amerikai hátvédre, Myersre és Collinsra építik a játékukat, de Montgomery is hasznosan tud belépni centerposzton, csakúgy, mint Ford, aki még a Szolnok tagjaként meghatározó játékos volt.

Bemutatkozó és visszatérő

– Boriszov mindig veszélyes, igaz, ő hagyott már ki meccseket, nem tudjuk pontosan, milyen állapotban van. Fiatal poszton a Sitku, Werner páros a palánk alatt sokat tud nekik segíteni – tette hozzá.

A Cápáknál bemutatkozhat az új igazolás, Manny Suárez, és a kedden megbetegedett C. J. Bryce is elutazott a csapattal péntek délután.

– Nekünk leginkább a saját játékunkkal kell foglalkoznunk – fogalmazott a tréner. – Úgy érzem, ha a lepattanózást rendbe tudjuk tenni és jól befejezzük az átmeneti játékokat, míg a Sopron lerohanásait megállítjuk, akkor jó esélyünk van a győzelemre.

A szombaton 17.15-kor kezdődő találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában