Fatum-Nyíregyháza

2021.11.26. 07:20

A BL-ben csak vagányan szabad játszani

A Bajnokok Ligája-bemutatkozás okozta drukk és a túlzott tisztelet rányomta bélyegét a teljesítményre.

MK

Németh Szabolcs azt akarja, hogy csapata minden meccsből tanuljon valamit

Fotó: cev

Ha úgy vesszük, nem történt semmi különös, a Chemik Police esélyeshez méltóan legyőzte a Fatum-Nyíregyházát a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Vérmes reményei nem lehettek a csapatnak és szurkolóinak sem, legfeljebb azért lehet bennük hiányérzet, mert egyik szettben sem sikerült igazán megszorítani a hazaiakat: a lengyelek sorrendben 11, 13 és 14 pontot engedtek a magyar bajnoknak.

– Nagyon megilletődötten, félénken röplabdáztunk – értékelte a találkozót Németh Szabolcs, a Fatum vezetőedzője.

Elmondtam a lányoknak is, hogy ilyen mérkőzésen a legjobbunkkal kell előrukkolni, ha pariban akarunk lenni.

– Természetesen tudtuk, hogy a hazai csapat jóval erősebb, de el lehet tüntetni a különbségeket vagány, életrevaló játékkal. Alaposan felkészültünk az ellenfélből – ilyen erős gárda ellen nem is lehet másképp –, de túlságosan tiszteltük azt. A tiszteletet persze meg kell adni, de félni nem szabad. Mi picit lefagytunk, a megbeszélt taktikától fél méterekkel elcsúsztunk a védekezésben. Nem csinált mást a hazai csapat, mint amit megbeszéltünk, viszont azt nagyon határozottan végrehajtotta. Ettől függetlenül nem török pálcát a játékosok felett, mert sokuknak ez volt az első Bajnokok Ligája-mérkőzésük, át kellett esni a bemutatkozáson.

Lehet tanulni az ellenféltől

Az edző sokszor kifejtette már, hogy a legrangosabb nemzetközi kupasorozat haszna az lehet, ha értékes tapasztalatot gyűjt a csapat és a vereségekből levonja a következtetéseket.

– Van mit tanulni, rengeteg olyan történt a mérkőzésen, amit magunkévá kell tennünk, mert ettől leszünk ­jobbak. Igaz ez rám, edzőre és a játékosokra is – fogalmazott a tréner. – Tudtuk, hogy nem a csoportelsőségért fogunk küzdeni, mert a lengyel és az olasz együttes kimagaslik a kvartettből, a végelszá­molásig is juthatnak. Szerdai ellenfelünknél is kiváló játékosok röplabdáznak, ám a legnagyobb sztárjuk és az edzőjük sem vette félvállról a mérkőzést. Ez megtisz­telő számunkra, mert nem azt nézték, hogy ki van a másik oldalon, hanem érződött ­rajtuk, hogy végre BL-­meccset játszanak, ezért abba bele akarnak tenni mindent.

Olasz sztárklubot fogadnak

Mint arról csütörtöki lapszámunkban beszámoltunk, a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Maja Burazerrel. Németh Szabolcs lapunknak elmondta, a horvát feladó átló pótlását nem akarják elkapkodni, olyan játékost akarnak igazolni a helyére, aki teljes mértékben beleillik a pozícióba és a csapatba.

A nyíregyháziak legközelebb december elsején lépnek pályára a DVTK vendégeként, három nappal később a Magyar Kupában szerepelnek, majd december 9-én folytatják a BL-t a címvédő olasz sztárklub, az Imoco Conegliano ellen.


Röplabda

A csoport másik mérkőzésén

Conegliano (olasz)–Ub (szerb) 3:0 (8, 25, 16)

CEV-kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó

Békéscsaba–LKS Lodz (lengyel) 1:3 (16, -23, -18, -25)

Alba Blaj (román)–Vasas 3:0 (19, 18, 21)

Továbbjutott a Blaj és a Lodz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában