Szparika

2021.11.23. 07:38

A legfontosabb, a gól nem jött össze

Hiába dolgozott ki helyzeteket a Szpari, nem sikerült bevenni a budafoki kaput.

ML

Sztankó Dávid a kezdőben kapott helyet

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Sztankó Dávid pályafutását nyilvántartó mappájában bizonyára előkelő helyen szerepel majd a múlt vasárnapi mérkőzés. A Nyíregyháza Spartacus fiatal focistája először volt kezdő az NB II.-es csapatban. A vendég a Budafok volt, és bár a Szpari két kapufáig és számos nagy helyzetig eljutott, gól nélkül ért véget a balmazújvárosi találkozó.

Le kell vonni a tanulságokat

– Bosszantó, hogy nem sikerült mindhárom pontot megszerezni – kezdte visszapillantását a találkozóra Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az igen mély talajú játéktéren a pályára lépők mindent megtettek, hogy győzelemmel zárjunk. A kapufák mellett három olyan lehetőségünk volt, amelyekből gólt kellett volna szereznünk. Sajnos, nem sikerült, és ez volt a legbosszantóbb a mérkőzésen.

– A szünetben megbeszéltük, hogy mi az, amit másként kell csinálnunk a folytatásban. Sokkal agresszívabban küzdeni, és néhány embertől bátrabb támadójátékot vártam. Az első húsz percben ez jól is nézett ki, nyomás alatt tartottuk a budafokiakat, több gólszerzési lehetőségünk volt. Aztán cseréltek a vendégek, és minőségi játékosok léptek a pályára. Emiatt feljavult a támadójátékuk és nyílt sisakos lett a mérkőzés, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni – így Feczkó Tamás.

A tanulságokat gyorsan le kell vonni, hiszen nincs megállás, szerdán hétközi forduló jön a második vonalban. A Szpari az utolsó előtti helyen posztoló Békéscsaba vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában