Nyíregyháza

2021.11.10. 08:09

A salak után teremben folytatják a kispályás focisták

Az építkezés ellenére kiváló körülmények között focizhattak a résztvevők.

BB

Hétről hétre nagy csata folyt a stadion salakos pályáin

Fotó: Sportcentrum

Október végén befejeződött a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokság őszi idénye. A sorozatban fordulóról fordulóra tíz csoportban 115 csapat mérette meg magát a stadion salakos pályáin.

Márciusban folytatják

– Kitűnő színvonalú bajnokság felén vagyunk túl, közel 600 mérkőzést játszottak le a felek, amelyeken számos meglepetés is született. A tavaszi folytatásra három csapat őrizte meg makulátlan mérlegét: az öregfiúk között az Úriemberek, a G csoportos Nativus és a D csoportban szereplő Rajal Birs együttese.

Örömteli, hogy ugyan szűntek meg csapatok, de 15 új csapat kezdte meg a küzdelmeket ebben a szezonban és évről évre egyre többen érkeznek vidékről is

– Ezen kívül sok megyei másod-, vagy harmadosztályban szereplő csapat is nevezett, ők ezt egy kiváló edzési lehetőségnek tarják, amelynek még tétje is van. Az időjárás eddig kegyes volt a résztvevőkhöz, eső miatt csupán két mérkőzést kellett elhalasztani – mondta Dajka László főszervező.

Ami a folytatást illeti, Dajka László elmondta, hogy március végén indítják újra a sorozatot, ez azonban időjárásfüggő. Június közepére szeretnének bajnokokat hirdetni, mert július elejére tervezik a jubileumi, 10. strandfoci fesztivált. Majd kiemelte, hogy bár a stadionban gőzerővel zajlik az építkezés, a mérkőzések megrendezését ez nem befolyásolta, mert a NyírVV munkatársai kiváló körülményeket biztosítanak.

A szabadtéri szezon után múlt szombaton elkezdődött a terembajnokság.

Február végén Szuperdöntő

– Négy tízes csoportban, negyven csapat részvételével indult útjára a labda. A mérkőzéseknek a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti csarnoka ad otthont kedden és szombaton, hetente 20, összesen 200 mérkőzést követően alakul ki majd a legjobbak mezőnye. Február végén a csoportok első két helyezettjei jutnak a Szuperdöntőbe, hogy két négyes csoportban eldöntsék a végső helyezések sorsát – fogalmazott Dajka László.

Mint arról korábban beszámoltunk, december első hétvégéjén már harmadik alkalommal rendezik meg a Fáraó Bútor Eger 40+ Öregfiúk Tornát, amelyre 24 csapatot várnak a szervezők. Nagy az érdeklődés, de van még pár hely, a részvétel feltételeiről a Continental Arénában Dajka Lászlónál lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában