Kisvárda Master Good

2021.11.03. 07:36

Nem csak kreálják a helyzeteket

A Kisvárda alig több mint egy hét alatt tizenegy találatot jegyzett.

MK

Jaroslav Navrátil szerezte a ZTE elleni ötös első két találatát

Fotó: Kovács Péter

Manapság jó Kisvárda-szurkolónak lenni! A szabolcsiak nem csupán „nyeregetnek”, hanem kifejezetten jó játékkal gyűjtik a pontokat és tizenegy forduló elteltével is vezetik az NB I.-es bajnokságot. A Várda legutóbb múlt vasárnap játszott, és Jaroslav Navrátil duplájával, valamint a csereként beálló Driton Camaj mesterhármasával 5–0-ra megverte a hárommeccses győzelmi sorozatból érkező Zalaegerszeget.

Sokat dolgoznak a gólokért

– Jó felfogásban futballoztunk és jó volt a stratégiánk – válaszolt Joao Janeiro arra a kérdésünkre, mi volt a ZTE elleni siker kulcsa. – Két különböző félidőt játszottunk. Az elsőben a gólszerzésre törekedtünk, igyekeztünk minél előbb betalálni, míg a második játékrész első harminc percében a kontrákra építettünk, ami bevált.

A Kisvárda fantasztikus formába lendült, hiszen alig több mint egy hét leforgása alatt 2–2-t játszott Pakson, a Magyar Kupában négy gólt rúgott az MTK-nak, majd jött a szóban forgó, Zete elleni ötös. A kiemelkedő eredményesség azért is üdvözítő, mert a portugál mester korábban kifejtette, hogy jobb helyzetkihasználással még jobban szerepelhetne a csapata.

Mi alakítjuk ki a legtöbb gólszerzési lehetőséget a bajnokságban

– reagált a tréner. – Most jó periódusban vagyunk, jó is lenne megtartani. Ez annak köszönhető, hogy sokat dolgozunk. Jó passzokra van szükség, hogy megfelelő helyzetbe kerüljünk, de sok függ attól is, milyen a mentalitásunk és mennyire hiszünk magunkban. Egy hét alatt tizenegy gólt szereztünk, aminek nagyon örülök. Tisztában vagyunk a hibáinkkal, de dolgozunk is rajta, igyekszünk folyamatosan jobbá válni.

A legkeletibb listavezető

A Nemzeti Sport Online hívta fel rá a figyelmet, hogy a Kisvárda az NB I. történetének legkeletibb listavezetője 11 forduló után. A Kisvárdánál keletibb csapat (a hivatalos idényeket nézve) csak egyszer, 1941. augusztusában, az 1. forduló után állt az élen az élvonalban, akkor a Kolozsvári AC a magyar bajnokságban szerepelt és holtversenyben első helyen állt, de a 2. fordulóban 8:1-re kikapott a Szegedi AK-tól és később már nem is vezetett.

Vissza a jelenbe! Vasárnap rangadóval folytatódik az élvonalbeli bajnokság: az éllovas Kisvárda 15.30-tól a második helyen álló, címvédő Ferencváros ellen erősítené meg vezető pozícióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában