NB I

2021.11.09. 07:18

Nem váltak a legrosszabb csapattá

A vezetőedző szerint nagyon fontos pozícióból állították ki a játékosát.

MK

Kisvárda 20211107 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Kisvárda Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Dibusz Dénes

Fotó: Török Attila

A Kisvárda Master Good igen fájó vereséget szenvedett vasárnap délután. Itt nem is feltétlen a vereség ténye a bántó – persze a listavezető kisvárdai csapat drukkerei abban bízhattak, hogy sikerül a szezonban másodszor is legyőzni a címvédőt –, hanem annak mikéntje és különbsége.

Sajnálja a brazilt

Mint hétfőn beszámoltunk róla, a Fradi a 27. percben egy némiképp szerencsés góllal előnybe került, majd ugyan betalált a Várda is, a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. Sajnos nem ez volt a meccs utolsó, videóbírós jelenete, ugyanis az 56. percben Matheus Leoni videózás után kapott sárga lapot – Farkas Ádám játékvezető elsőre nem látta olyan súlyosnak a szabálytalanságot, hogy sárga lapnál jobban büntesse a brazilt.

Innentől nem volt kérdés, a Ferencváros hozta azt, ami elvárható tőle egy emberhátrányban játszó csapat ellen, azaz további három gólt szerezve 4–0-ra győzött.

– Amíg egyenlő létszámban futballoztunk, addig taktikailag jó mérkőzést láthattunk – értékelte a találkozót Joao Janeiro, a Kisvárda vezetőedzője. – A piros lap után kicsit felborult a pálya. Fájó, hogy a bal védőnk, Leoni állt ki, emiatt három pozíción is változtatnom kellett. A Fradi túl jó csapat ahhoz, hogy egy ilyen lehetőséget ne használjon ki, a négy gólból hármat a bal oldalról kaptunk.

A tréner hozzátette, külön sajnálja, hogy épp Leonit ­sújtotta a piros lap, mert ő egy tisztességes, és az egyik ­legkeményebben edző játékos.

Nem ezt érdemelték

– A mérkőzés képe alapján igazságtalannak érzem a végeredményt, nem érdemeltünk ilyen nagy különbségű vereséget – válaszolt a kérdésre a portugál szakember. – A szünet után úgy jöttünk ki, hogy több helyzetet is kialakítottunk, három-négy gólt szerezhettünk volna, de nem rúgtuk be egyik helyzetünket sem, ezzel szemben a Ferencvárosnak jó volt a helyzetkihasználása. A piros lap után sem akartunk visszaállni, hogy esetleg elkerüljünk egy ilyen nagy vereséget, hanem megpróbáltunk tíz emberrel is szép eredményt elérni. Az előző fordulóban sem gondoltam, hogy mi vagyunk a világ legjobb csapata, mert öt gólt szereztünk, most sem gondolom, hogy a négy kapott gól miatt a legrosszabb csapat lennénk. Dolgozunk tovább!

A szabolcsiaknak lesz is erre idejük, hiszen válogatottszünet következik, legközelebb november 20-án, a Gyirmót vendégeként játszanak tétmeccset.

Borítókép: Dibusz Dénes rengeteget tett azért, hogy a Ferencváros megőrizze 1–0-s előnyét | Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában