Megyei I.

2021.12.14. 09:31

Hazai pályán kell még javulnia a megye egyes gárdának

A Mátészalka teljesítette a vezetőség által meghatározott célt.

BB

A Mátészalkának idegenben volt több sikerélménye

Fotó: Dodó Ferenc

A Mátészalka az előző bajnokságban Botos Sándor vezetésével a 6. helyen fejezte be a pontvadászatot a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban, az új szezonnak már Virág István vezetésével vágtak neki. A szakember székfoglalójában elmondta, úgy érzi, a csapaton belül az idősebbek és a fiatalok közötti kapcsolat rendben van és abban bízik, hogy az ország egyik legerősebb megye egyes bajnokságában sikerül megragadniuk a mezőny első felében.

Korábban fiatalítottak 

Virág István nem is tévedett, a szalkaiak a negyedik helyen zárták az őszi szezont. Közben annak ellenére, hogy marasztalták, távozott a csapattól, így az utolsó két mérkőzésen a Bákonyi György, Illak Adrián duó vezényelte a társaságot. Az együttest óriási kettősség jellemezte: idegenben az osztály legjobb teljesítményét nyújtották, hat győzelmük mellett mindössze két mérkőzésüket adták döntetlenre. Hazai pályán viszont nem tudták megismételni házon kívüli produkciójukat, négy döntetlenjük mellett kétszer szenvedtek vereséget, egyetlen győzelmüket pedig az utolsó fordulóban szerezték meg. 

– Nyáron azt terveztük, hogy próbáljuk egyben tartani a társaságot és velük folytatva vágunk neki a bajnokságnak. A dolgok azonban másképpen alakultak, így a jövőre tervezett fiatalítást előrébb kellett hoznunk – tekintett vissza Illak Adrián.

Hazacsábítottuk fiataljainkat és velük kezdtük meg a felkészülést, a csapat átlagéletkora alig több, mint 22 év.

– A munkát megítélésünk szerint rendben el is végezték a fiúk, ezért az erőviszonyokat felmérve az első öt hely valamelyikét határoztuk meg célként a csapat számára. Célunkat el is értük, sajnos azonban sérülések tizedeltek bennünket, sikerült azonban úrrá lenni a körülményeken és megoldást találtunk a helyzetre. 

Az őszi menetelés októberben megtörni látszott, zsinór­ban három döntetlent játszott a csapat, majd kikapott Balkányban. Az edzőváltást követően azonban Csengerből hozták el a két pontot, majd a Gyulaháza ellen megszerezték idénybeli első hazai győzelmüket. 

Keresik az okokat 

– Hazai pályán valóban gyengébben szerepeltünk a vártnál, nem jöttünk még rá az okára. Ezen mindenképpen javítanunk kell, ha tavasszal is eredményesek szeretnénk lenni – mondta Illak Adrián. 

A szakember azt is elmondta, hogy a legjobb teljesítményt a Kemecse és az Ibrány ellen nyújtották, a Mándok elleni viszont a rengeteg kihagyott helyzetük miatt van hiányérzete a szakmai stábnak. 
A Mátészalka az előzetes tervek szerint január 10-én folytatja a munkát, az hogy kivel, az még egyelőre kérdéses. 

Szalkai számok

Őszi végeredmény 

4. 15 7 6 2 34–15 27

Hazai pályán 13. 7 1 4 2 14–11 7

Idegenben 1. 8 6 2 - 20–4 20

Házi góllövőlista. 8 gólos: Papp Csaba. 5 gólos: Farkas Zoltán, Ötvös Szabolcs. 3 gólos: Gergely Máté. 2 gólos: Bodó László, Magyari Máté, Sárosi Máté. 1 gólos: Huszti Péter, Makó Péter, Flavian Mos, Scheibli Máté, Szántó Zoltán, Szilágyi Patrik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában