Fatum-Nyíregyháza

2021.12.07. 10:55

Intenzívebb munkát végeznek

A Fatum-Nyíregyháza kötelező kupagyőzelem után a BL címvédőjét fogadja.

Lászlop Alexandráékra a hétvéginél nagyobb feladat vár

Fotó: Dodó Ferenc

Mint beszámoltunk róla, a Fatum-Nyíregyháza a Székesfehérvár elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágóját is megnyerte szombaton, így kettős győzelemmel, 6:0-s összesítéssel bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

– Ez egy lépcsőfok volt, amit meg kellett tennünk – értékelt Németh Szabolcs, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Ezzel a kötelező győzelemmel kvalifikáltuk magunkat a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. Elértük, amit szerettünk volna, azaz szettveszteség nélkül továbbjutottunk.
– Azoknak tudtam játékperceket biztosítani, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, hellyel-közzel éltek is vele, de még egyszer mondom, a legfontosabb az volt, hogy továbbmenjünk gond nélkül, ami sikerült. Innentől egyre élesebb a helyzet a kupában is – tette hozzá.
A sorozat következő körében a DVTK lesz az ellenfél, a negyeddöntőig viszont egy hatalmas feladatot kap a Fatum: csütörtökön a BL-címvédő Imoco Coneglianót fogadja.

A világ legjobb csapata jön

– Teljesen más intenzitású munkára van szükség a héten, mert a világ legjobb csapatát fogadjuk csütörtökön. Taktikailag is bele kell nyúlni, mert a magyar csapatok lassabb játékot játszanak annál, amit a BL-ben lehet tapasztalni. Itthon a jó alaptaktika elég, az olaszok ellen viszont a játékosállásokra különböző taktikát kell alkalmazni – mondta el a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában